Samaritánka Angelina Jolie vyrazila na Ukrajinu. Ve Lvově musela do krytu

1. května 2022·Celebrity·Barbora Turková

Angelina Jolie (Zdroj: Profimedia)

Na Ukrajinu vyrazila další americká star. Po Seanu Pennovi přijela do západoukrajinského města Lvov i Angelina Jolie. Dorazila do jedné z místních kaváren, kde si vypila kávu a odešla. Co dalšího bude na Ukrajině, se zatím neví, ale ve Lvově následně musela prchnout do krytu. Informaci uvedl ukrajinský server nv.ua.

Herečku nenechalo současné dění na Ukrajině chladnou a vydala se do válkou zmítané země. Na sociální sítí se objevilo video od novinářky a bloggerky Majy Pidhorodecké. Je na něm vidět, jak herečka dorazila do města Lvov a přišla i do jedné kavárny.“Nic zvláštního. Jen Lvov. Prostě si přišla vypít kávu. Jen Angelina Jolie. Ukrajinu prostě podporuje celý svět,” napsala novinářka.

Herečka a zvláštní vyslankyně vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) Ukrajinu podpořila krátce poté, co zemi napadly ruské invazní jednotky. Co ale přesně bude na Ukrajině se zatím neví. Nicméně podle webu nv.ua bude společně s pracovníky UNHCR pomáhat ukrajinským uprchlíkům. Ve městě, která zasáhlo v polovině dubna několik ruských raket, ale stále není bezpečno. Herečka byla zachycena, jak společně se svým doprovodem míří za zvuku sirén do krytu.

„Jsem v pořádku,“ řekla Jolie jednomu z doprovázejících, který se ji zeptal, zda nemá strach. Ten si s ní mezi tím stačil pořídit i fotku. Herečka ale nevypadala vůbec vyděšeně a s úsměvem zamávala do kamery. Jolie podle serveru Kyiv Independent dorazila v sobotu na hlavní nádraží ve Lvově, kde přivítala vnitřně vysídlené Ukrajince, kteří přijeli evakuačním vlakem z Pokrovska v Doněcké oblasti. Setkala se také s místními dobrovolníky.

Už na konci března informovala média o tom, že Jolie navštívila v italském Římě dětskou nemocnici, kde leží ukrajinské děti, které utekly před válkou v rodné zemi. Herečka se dlouhodobě věnuje humanitárním projektům a nebojí se zřejmě vyrazit i na místo konfliktu. Jak dlouho na Ukrajině zůstane, ale nikdo zatím neví.

Celebrity - další články

Doporučujeme