Tereza Brodská o Janě Brejchové. Máma pořád leží, ale stále se zajímá o svět okolo sebe

28. července 2023·Celebrity·Redakce

Tereza Brodská (Zdroj: Profimedia)

Tereza Brodská se o své mamince, Janě Brejchové nebaví moc ráda. Nedávno o ní ale promluvila a v rozhovoru pro ČRo Dvojka se svěřila, že známá herečka není jen ležák. Stále se prý zajímá o dění nejen v Česku, ale i ve světě.

Už osm let pobývá známá herečka Jana Brejchová v léčebně dlouhodobě nemocných. Je upoutaná na lůžko a potřebuje nepřetržitou péči. Její dcera Tereza Brodská je rovněž známou herečkou, jde z role do role a na práci si nemůže stěžovat, ale i tak se snaží maminku pravidelně navštěvovat.

Navíc hledá způsoby, jak ji udržet při smyslech. „Máma sice leží, ale pořád se zajímá o aktuální dění. Ráda si čte, dívá se na televizi… Není dobře, když se dokola mluví o jejím špatném zdravotním stavu. Není to tak,“ říká.

Legendární osobnosti českého filmu se navíc velmi líbil počin, který její dcera připravila s fotografem Herbertem Slavíkem – kniha Moje máma Jana Brejchová. Když jsme jí nosili náhledy knihy, tak maminka velmi ožila. Myslím, že se nám to s Herbertem povedlo. Jsem ráda, že ta kniha vznikla. Že se nepíše jen o maminčině nemoci, ale o tom, co všechno udělala, co všechno dokázala. Jak bohatý osobní život měla,“ popisuje knihu.

Sama Brodská říká, že nejsou jen špatné dny, ale i ty hezké. „Jsou tam světlé chvilky a občas dokáže být i vtipná,“přiznala v loňském roce. Právě loni vyšla její kniha a sama přiznává, že byly situace, o kterých se jí nepsalo dobře. Třeba o rozvodu rodičů. „Překvapily mě její anabáze s filmovými rolemi. Třeba nechtěla hrát v Noci na Karlštejně. Panu režisérovi prý řekla, ať to hraje někdo jiný, že neumí zpívat,” vzpomíná Tereza Brodská.

Celebrity - další články

Doporučujeme