Třaskavý dokument je tady! Netflix zveřejnil první tři díly o Harrym a Meghan, Palác je připraven se bránit

10. prosince 2022·Celebrity·Redakce

Meghan a Harry. (Zdroj: Profimedia)

Na tenhle dokument čekal nejen celý svět, ale především britská královská rodina. Netflix zveřejnil ve čtvrtek první tři díly dokumentu o princi Harrym a jeho manželce Meghan. První díly popisují seznámení člena královské rodiny a bývalé herečky a ukazují, jak dvojice musela čelit obrovské pozornosti celé planety.

Meghan v sobě herečku zkrátka nezapře. To ostatně dokazují už první díly ostře sledovaného dokumentu streamovací společnosti Netflix s názvem Harry a Meghan. Ostatní členové královské rodiny se v souladu se svou dlouhodobou politikou odmítli zúčastnit a zatím se k němu ani nehodlají vyjadřovat. Podle britských médiích se ale Palác připravuje na novou vlnu kritiky, která se na něj po odvysílání snese. Král Karel III. i princ William jsou připraveni se vyjádřit, pokud to bude nezbytně nutné. Zatím to tak ale nevypadá.

View this post on Instagram

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

První tři díly popisují, jak se princ Harry s Meghan seznámil a jak vypadal jejich vztah těsně po odhalení. Dvojice chce podle svých slov ukázat poprvé lidem, kdo doopravdy jsou a vysvětlit, co se opravdu stalo. Se všemi těmi misinformacemi (nezáměrné zavádějící tvrzení nebo nepravdivé tvrzení), které se objevily, se nám to zdálo jako dobrý nápad,“ říká v dokumentu Harry s tím, že vytvoření dokumentu jim navrhl kamarád. A zřejmě si oba rychle spočítali, že bez příjmů z královské rodiny, se jim peníze od Netflixu mohou hodit. 

A šestidílná série se páru pořádně hodí. Údajně za ni Netflix zaplatil 100 milionů dolarů, tedy 2,3 miliardy korun. Nejspíš proto se pár, kterému prý vadí, že nemají soukromí, rozhodl svůj osobní život prodat. První díl se věnuje tomu, jak se dvojice seznámila a jak romantickou pohádku rozbije krutá realita poté, co se veřejnost o jejich vztahu dozví.

Harry se pouští na tenký led, když to, čemu musela čelit Meghan, přirovná k tomu, co zažívala jeho matka. „Za časů maminky to bylo fyzické obtěžování – kamery před obličejem, pronásledování. Paparazziové dnes stále obtěžují lidi, jen je to teď spíš online,“ vysvětluje Harry. „Jakmile jsou fotografie a příběh venku, nastává obtěžování na sociálních médiích,“ dodává princ a připodobňuje svůj vztah ke kořisti. 

Žádné konkrétní obvinění z rasismu během první dílů nepadne. Princ ale obvinil královskou rodinu z necitlivosti vůči tomu, jak britský tisk přistupoval k jeho ženě. „Lidé by ale měli pochopit, že pokud jde o mnoho členů rodiny, vším, čím si musela projít, si prošli i oni, takže to bylo téměř jako iniciační rituál,“ vysvětluje princ.

Ale dodává, že v tom přesto vidí rozdíl. „Někteří členové rodiny říkali: ‚Moje žena si tím musela projít taky, tak proč by tvoje přítelkyně měla mít nějakou výjimku?‘ Já jim na to odpovídal: Rozdíl je v rasovém prvku,“ dodává. Bulvární tisk prý vytasil to, že Meghan pochází ze smíšeného manželství. První část dokumentu se věnuje i přijetí bývalé herečky do královské rodiny. Tu překvapilo, když se jí Harry před setkání s královnou Alžbětou II. (†96) zeptal, zda zná etiku. „Setkání s babičkou v paláci byla trochu jako ze středověku,“ podotýká Meghan.

Celebrity - další články

Doporučujeme