Vášnivé noci královny Alžběty II.? Autorka knihy čelí kritice!

3. července 2018·Celebrity·Lukáš Vaněk

Na britskou spisovatelku Colin Campbell se po vydání její nové knihy The Queen’s Marriage (Královnino manželství, pozn. red.) snesla vlna kritiky. V publikaci se totiž věnuje i intimnímu životu královského páru.

Lady Colin Campbell napsala několik knih, ve kterých se věnovala královské rodině. Žádná z nich však nevyvolala takovou diskuzi. Královna Alžběta II. minulý rok oslavila spolu se svým chotěm princem Philipem 70. výročí jejich svatby. Autorka knihy ve své svém díle naznačila, jak vypadá vztah mezi královnou a jejím mužem.

V době královniny korunovace v roce 1953, když už měla dvě děti – prince Charlese a princeznu Annu -, se údajně nacházelo její manželství v krizi. Princ Phillip se prý těžko vypořádával s tím, že byl odstaven na druhou kolej a veškerá pozornost se upínala na jeho ženu.

Kniha Campbellové je podle kritiků šokující a nevkusná. Podle autorky měla Alžběta zdravou sexuální energii a princ Philip byl koketa. Autorka se v knize dokonce opřela o svědectví jedné ženy, která slyšela, jak královna Alžběta se svým chotěm prožívají velmi vášnivou svatební noc, která vzbudila pozornost i některých služebníků.

Další svědek zase prince Philipa popisuje jako někoho, kdo se celý život obklopoval krásnými ženami. “Miluje společnost krásných žen. Je velká koketa. Neznám žádnou krásnou ženu, se kterou by neflirtoval. Před časem také koketoval i se mnou. Nikdy neřekl nic neobvyklého, pouze flirtoval. Klasicky říkával, že to ženám sluší,” stojí v nové knize. Královně to podle všeho nevadilo, protože alespoň tak svého muže zabavila.

Aby toho nebylo málo, tak autorka se ještě opřela o svědectví princezny Margaret, sestry královny Alžběty II., jež tvrdí, že princ Philip svou manželku ze zášti podvedl.

Není divu, že kniha se nelíbila jistým lidem. Královny a jejího chotě se například zastal jejich bývalý komorník Paul Burrell, jenž byl prý obsahem knihy znechucený. “Toto může vykládat kdokoli. Musíte být však věrným a spolehlivým svědkem. Lady Colin Campbell není ani jedno z toho. Píše o naší hlavě státu, hlavě církve a o kom si myslí, že ji zná. Píše o někom, s kým vůbec není spřátelena. Stál jsem při ni a žil s ní 11 let a mohu vás povědět, kdo je královna. Je dobrá, vlídná křesťanka a neměla by být takovým způsobem poškozena. Zasloužila si náš respekt a takové věci by se o ní neměly psát,” řekl pro Daily Mail královnin bývalý komorník.

Vědí, že jsem upřímná a o knize ví pouhou chvíli. To, co jsem napsala, otestuje až čas,” uvedla na svou obranu autorka Colin Campbell.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme