Vydělával milion dolarů denně. Narkobaron Pablo Escobar by oslavil 72. narozeniny

1. prosince 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Pablo Escobar (Foto ČTK)

Pojďme si připomenout příběh osobnosti, jejíchž narozeniny vycházejí právě na 1. prosince. Nejde o žádného slavného nebo českého herce či jiného umělce, ale o barona. O narkobarona a kokainového krále Pabla Escobaru. Kdyby nezemřel při slavné přestřelce při jeho dopadení, mohl dnes oslavit své 72. narozeniny, ačkoliv to by se mu pravděpodobně stejně nepovedlo, vzhledem k jeho stylu života.

Sedmý nejbohatší člověk planety

Kokainový král Pablo Escobar Je jedním z nejmocnějších drogových magnátů všech dob a na vrcholu své kariéry vydělával jeden milión amerických dolarů denně. Tento slavný kolumbijský narkobaron byl časopisem Forbes vyhlášen jako sedmý nejbohatší člověk planety a zprvu měl značné sympatie lidí, jelikož štědře obdarovával chudé. Svou popularitu ztratil, když mu byl připsán bombový útok na Kolumbijský nejvyšší soud, při kterém zemřela polovina soudců nejvyššího soudu.

Od zloděje aut ke slavnému narkobaronovi

Od vykrádání aut a krádeží náhrobních kamenů přesedlal ve dvaceti letech na obchodování s kokainem. V Kolumbii vybudoval obří drogové impérium s názvem Medelínský kartel, který v dobách své největší slávy kontroloval až osmdesát procent celosvětového obchodu s kokainem. K jeho byznysu patřila neodmyslitelně korupce, zastrašování či únosy.

Vězněm ve svém vlastním luxusu

Americká vláda žádala jeho vydání. Escobar si však postavil své vlastní luxusní vězení, kde byl ochoten zůstat po dobu pěti let. Později se však rozhodlo, že ho převezou do normální věznice. Při převozu se však podařilo Escobarovi uprchnout a celkem dlouho se skrývat.

Spáchal sebevraždu?

Zemřel při dopadení, kdy se mu stala osudnou při přestřelce rána do hlavy za ucho. Existují spekulace, že ve skutečnosti spáchal sebevraždu, protože nechtěl dopustit, aby ho dostali.

Celebrity - další články

Doporučujeme