Žokej Martin Stromský u Libora Boučka! Dokáže v neděli konečně zlomit smůlu?

9. října 2016·Celebrity·Redakce

Loni zažil hořkou pachuť, když jeho vítězství Velké pardubické bylo anulováno. Ale letos bude Marek Stromský na startu znovu a věří, že forma jeho Nikase bude na neděli dokonale vyladěna. Povídal si o tom s Liborem Boučkem.

Marek Stromský se Velké pardubické zúčastnil už třináctkrát ale často jej provázela velká smůla. V roce 2007 měl na Velkém Taxisově příkopu kolizi s jiným jezdcem a jeho kůň Cieszymir dopadl tak, že musel být utracen. O rok později v sedle Amant Grise doběhl do cíle jako první, ovšem kvůli špatnému objetí točného bodu na trati byl následně diskvalifikován. V roce 2009 nešťastně upadla jeho klisna Shirley a musela být utracena. Ve Velké pardubické 2010 jel s Amant Grisem, ale na cílové čáře o několik centimetrů podlehl Josefu Váňovi.

Vítězství se tak dočkal až v závodě v roce 2015 s valachem Nikasem v novém traťovém rekordu 8:55,29 minut. Ovšem na začátku letošního roku bylo potvrzeno užití dopingu koně a byl tudíž zpětně ze závodu diskvalifkován. Stromský se rozhodl ukončit závodní kariéru ale o měsíc později s ohledem na podporu rodiny a fanoušků své rozhodnutí změnil a začal se připravovat na novou dostihovou sezónu. 

Poslechněte si

Celebrity - další články

Doporučujeme