Ztělesnění filmové pomsty má 67 let. Bruce Willis dnes slaví narozeniny

20. března 2022·Celebrity·Dominika Číčelová

Bruce Willis (Foto zdroj: Profimedia)

Je tak nějak v zásadě spojován s týpky, kteří se vždy krutě pomstili všem, kteří mu kdy ublížili. Alespoň ve filmovém světě. Řeč je o hollywoodském herci a dnešním oslavenci Bruce Willisovi, jehož pravděpodobně nejslavnější rolí je John McClane ze Smrtonosné pasti. Tento film zaznamenal takový úspěch, že byly natočeny další čtyři díly. Bruce dnes slaví 67. narozeniny. Možná vás překvapí, co o něm pro Frekvenci 1 řekl kaskadér Stránský, který s ním spolupracoval.

Mezi jeho nejslavnější filmy patří Smrtonosná past, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Poslední skaut, Armagedon, Můj soused zabiják nebo třeba 12 opic. Hollywoodský herec, který dnes slaví své 67. narozeniny je většinou automaticky spojovaný s rolemi akčních hrdinů, kteří bojují za spravedlnost a ve většině případů se chtějí někomu pomstít. A vždy se jim to povede.

Přitom touha po herectví na něj přišla až potom, co pracoval jako soukromý detektiv (roli soukromého detektiva si pak zahrál v seriálu Měsíční svit, za kterou získal v roce 1989 cenu Emmy. Na Státní univerzitě Montclair absolvoval dramatický kurz. Prošel “off-brodwayí”, pak Broadwayí, až se dostal do televize a k filmu. Mezi skutečné hollywoodské hvězdy se však zapsal až postavou Johna McClanea ve Smrtonosné pasti. Za manželku si vzal slavnou herečku Demi Moore, se kterou má tři děti, z nichž se nejstarší dcera také věnuje herectví.

Nedávno byl u nás na Frekvenci 1 kaskadér Leoš Stránský, který byl naším ranním hostem. Za svůj život spolupracoval s nespočtem hollywoodských hvězd, mezi nimi byl právě i Bruce Willis. Velice jsme se divili, když nám o něm prozradil jednu zajímavost, kterou by asi jen málo kdo čekal, vzhledem ke většině jeho rolí. Bruce Willis natáčel šestou Smrtonosnou past. Přišel na začátku natáčení za celým naším kaskadérským týmem a řekl: Chci vám říct jednu věc, nemyslete si, že v tomhle filmu budu něco dělat. Tak jsme se na sebe podívali, že je to přece akční film… Během filmu měl tedy k dispozici pět kaskadérů a skutečně víc jak deset metrů nepopoběhl,” nechal se slyšet Leoš ve vysílání.

Celebrity - další články

Doporučujeme