Hluchý a slepý muž se cítil v letadle ztracený. Brilantně se o něj postarala 15letá dívka

25. června 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Lynette Scribner (Facebook)

15letá dívka s dyslexií pomohla spolucestujícímu v letadle, který byl hluchý i slepý. Personál na palubě nevěděl, jak se ke staršímu muži chovat, ale dívka pomocí speciální znakové řeči s mužem celých šest hodin letu komunikovala, tudíž si nepřipadal sám a ztracený.

Pasažéři letu z Bostonu do Portlandu zažili minulý týden na palubě letadla netradiční zážitek. Cestoval totiž s nimi muž Tim Cook, jenž je slepý a k tomu ještě hluchý. Personál na palubě se snažil muži co nejvíce zpříjemnit šest hodin dlouhý let, ale s jeho handicapem si nedokázal poradit. Muž si připadal osamělý a ztracený.

Příležitosti se chopila teprve 15letá Clara Daly, jež k muži přistoupila a začala s ním komunikovat. Jak se jí to podařilo? Dívka má dyslexii a jako cizí jazyk, se kterým by se mohla dorozumívat, si zvolila znakovou řeč pomocí hmatu. Vzala tedy mužovu dlaň a pomocí znaků se s ním po celou dobu letu dorozumívala.

Na veřejnost se příběh dostal díky cestující Lynette Scribner, jež seděla hned vedle muže, se kterým dívka komunikovala. Scribner se rozhodla zveřejnit jejich příběh na facebooku, na kterém se posléze stal senzací. “Nedokážu říct dost o této krásné mladé ženě jménem Clara, jež se nerozmýšlela a okamžitě šla muži pomoci. Byla to nádherná připomínka toho, že v těchto zlých časech stále existují dobří lidé, kteří jsou ochotní pomáhat druhým,” uvedla Lynette na svém facebooku.

I saw this gentleman, Tim, in Boston's Logan airport with the sister he'd been visiting. It appeared he was both deaf…

Zveřejnil(a) Lynette Scribner dne Úterý 19. červen 2018

Články - další články

Doporučujeme