Holčičku s Downovým syndromem adoptoval táta samoživitel. 20 rodin ji odmítlo

29. listopadu 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Luca Trapanese

Když se malá Alba narodila s Downovým syndromem, její biologická matka se jí zřekla a dala holčičku k adopci. Přes dvacet dalších rodin, které usilovaly o adopci dítěte, pak Albu odmítly. Všechno změnil až muž jménem Luca Trapanese, který dlouhá léta s lidmi s Downovým syndromem pracoval. Ten dívenku bez zaváhání adoptoval a stal se jejím otcem.

Luca Trapanese z Neapole v Itálii adoptoval svou dceru Albu, když jí bylo pouhých 13 dní. Její biologická matka se dcery vzdala hned po porodu, protože se narodila s Downovým syndromem. Více než 20 dalších rodin, které toužily adoptovat miminko, poté dívku odmítlo.

Jakmile ale děvčátko potkal muž jménem Luca, naštěstí se pro něj všechno obrátilo k lepšímu. “Když jsem ji poprvé držel v náručí, byl jsem plný radosti. Okamžitě jsem věděl, že je to moje dcera,” uvedl pyšný táta pro BBC.

“Bylo to pro mě poprvé, co jsem držel novorozené miminko. Před tím jsem se vždycky bál. Ale když jsem poprvé držel Albu, věděl jsem, že jsem připravený být její táta,” svěřil se Luca, který se dívčiny diagnózy nezalekl. Ba naopak, s lidmi s Downovým syndromem má bohaté zkušenosti a nikdy s nimi neměl problém.

“Od 14 let dobrovolničím a pracoval jsem s postiženými, takže mi připadalo, že mám ty správné znalosti a zkušenosti, abych do toho šel,” popsal otec samoživitel.

Holčička samozřejmě všechno v jeho životě naprosto změnila. “Všechno se točí kolem ní,” konstatoval muž a dodal, že v dobrém smyslu. “Přinesla mi radost a pocit naplnění. Jsem hrdý, že jsem její táta,” nechal se slyšet.

Články - další články

Doporučujeme