Honza Dědek: Karla Gotta jsem si strašně vážil, byl pro mě absolutní profesionál a mimořádná osobnost

8. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Honza Dědek:

Dělat rozhovory v této době není snadné. Všechno v kulturním průmyslu postihla pandemie Covidu-19. Kultura se postupně dává do pohybu a hosté zase chodí do televizních pořadů. K situaci se v pořadu Press klub na rádiu Frekvence 1 vyjádřil moderátor Honza Dědek.

Honza Dědek natáčí svůj pořad Sedm pádů Honzy Dědka každý týden v Malostranské besedě. Opatření, že by diváci měli nosit roušky zaregistroval, ale prozatím jich více než sto nebylo.“Zatím diváci v rouškách nebyli. Ale uvidíme, teď by asi být měli,” řekl Dědek  I když uvidíme jaké bude zítra nové opatření, které nám připraví vláda. Říkalo se, že do sto lidí by být roušky neměli, otázka je, jak to bude. My jsme těsně pod stovkou, ale kdoví, točíme až zítra a všechno může být úplně jinak,” dodal moderátor.

Do pořadu si vybírá hosty sám a dělá dramaturga. “To jestli hosti přijdou je na nich. Oslovuji je podle toho co je aktuální, třeba Blanka Matragi má teď výstavu v Praze, tak jsem si ji pozval,” uvedl Dědek. “Vždy se to snažím navléknout na něco aktuálního pokud to jde. Pak jsou samozřejmě nadčasoví hosté a pak jsou hosté, které si vyberete k něčemu aktuálnímu a oni přijdou za rok, protože zkrátka nemají čas,” doplnil. Chce hlavně ať je pořad pestrý, ale ne vždy se mu to podaří.

Jiří Menzl byl  podle něj úžasný režisér. Jeho filmy byly komplexní a vše bylo vždycky dokonalé. “Dvakrát jsme dělali rozhovor. Jeho filmy jsem měl rád, většinu jsem viděl, jako Postřižiny, Vesničko má středisková, Na samotě u lesa,” řekl Dědek. Zavzpomínal i na Karla Gotta. “Strašně jsem si ho vážil, pro mě to byl absolutní profesionál a mimořádná osobnost,” uvedl. ” Nikdo ho nenahradí, nedovedu si to představit. Hudba dávno neznamená to, co znamenala v době Karla Gotta on zůstane prostě fenoménem naši doby,” dodává moderátor.

Podzim pro kulturní průmysl určitě pozitivní nebude. “Už teď některým muzikantům návštěvnost klesla o třetinu, polovinu, někdy i o dvě třetiny. Je to dáno z toho důvodu, že lidé si  v současné situaci nechtějí kupovat lístky na říjen na listopad, protože nevědí jestli to bude a pak to vracení vstupného je poměrně komplikované a tak lidi vyčkávají do posledního okamžiku,” řekl Dědek.

Články - další články

Doporučujeme