Chytlavý duet „Ten, kdo Tě miloval“ Michala Hrůzy a Anny K. zve do kina na stejnojmenný film

19. října 2018·Hudba·Karolína Stránská

Foto: Dušan Prouza

Zpěvák Michal Hrůza je autorem titulní písně Ten, kdo tě miloval stejnojmenného knižního bestselleru Marie Poledňákové, který se dočká filmové podoby v kinech od 8. listopadu. Filmová píseň a videoklip vyšel o dva měsíce dříve, v pátek 14. září. Michal Hrůza píseň nazpíval společně se zpěvačkou Annou K., se kterou vedle dalších interpretů před deseti lety natočil více než úspěšný charitativní song Ty jsi jako já. Při něm si přislíbili, že se nejedná o spolupráci poslední.

Střecha pražské Lucerny se tak jeden srpnový večer proměnila v místo splněných slibů. „Duet je to proto, že i film je ve své podstatě duet. Příběh dvou lidí a píseň, která vypovídá o tom, co se odehrává v podařeném scénáři, potažmo knize paní Poledňákové. Film Ten, kdo tě miloval je přeci krásná ukázka toho, co nejdůležitějšího se děje v našich životech a upřímně a jednoduše řečeno, my bychom přeci vůbec nežili, kdyby naši rodiče neprožili lásku a nemilovali se.

A když už v názvu je “Ten, kdo tě miloval,” tak ten minulý čas nás nutí se zamyslet, co se stalo, proč už nemiluje nebo miluje? Je tam otazník? Není tam otazník? Čili pro mě, už na prvním místě, název filmu vyvolává pocit, že to prostě chci vidět,“ doplňuje Michal Hrůza. Pro Michala šlo při natáčení již o několikátou spolupráci s filmovým producentem Adamem Dvořákem(Lidice/Martin a Venuše), který na střeše Lucerny pořizoval i záběry do filmu a je zároveň jeho producentem a střihačem.

„Ten, kdo tě miloval je taková vánoční rodinná detektivka, kterou jsme natáčeli v leckdy třeskutých mrazech v západních Čechách a Krušných horách. Často se natáčelo do brzkých ranních hodin, kdy herci doslova promrzali na kost. Termín natáčení klipu musel ale být z důvodu úmorných veder několikrát přeložen, jelikož protagonistům i štábu hrozil na rozpálené střeše kolaps. Nakonec se nad námi ale slitovaly teploty i blížící se bouře a klip jsme úspěšně dokončili,“ dodává k letnímu natáčení zimního klipu Dvořák. Atmosféru chladného počasí v klipu navodila kostymérka, která oba aktéry oblékla do kabátů.

Nezapomeňte, že můžete rozhodnout o tom, který hit se stane PÍSNIČKOU STOLETÍ FREKVENCE 1! Veškeré informace o hitparádě naleznete ZDE!

Hudba - další články

Doporučujeme