Enrique Iglesias se vrátí do Prahy! Fanouškům zazpívá v den svých narozenin

15. prosince 2017·Hudba·Redakce

Španělský zpěvák Enrique Iglesias 8. května příštího roku v den svých 43. narozenin vystoupí v pražské O2 areně. Do České republiky se syn slavného španělského barda Julia Iglesiase vrátí po koncertu v prosinci 2016, kdy v rámci svého Sex and Love Tour vyprodal halu v pražských Holešovicích. ČTK o tom za pořadatele informovala Larisa Blichová.

Iglesias, který uspěl melodickým latinsko-americkým popem zpívaným v angličtině i španělštině, pro fanoušky připravil dárek. První tisícovka vstupenek koupených v předprodeji se dostane do slosování a dva vylosovaní se s Iglesiasem budou moci v den koncertu setkat a k narozeninám mu osobně popřát.

Enrique Iglesias se narodil v Madridu jako třetí potomek Julia Iglesiase a bývalé filipínské modelky Isabely Preyslerové. V osmi letech se přestěhoval za otcem do Miami. Zpočátku měl úspěch hlavně mezi Latinoameričany, až v roce 1999 ho anglické album nazvané Enrique doístalo do první ligy světové populární hudby. Za svoji kariéru prodal více než 160 milionů nosičů.

Držitel Grammy za nejlepší latinské popové album z roku 1995 se uplatnil i ve filmu. V roce 2003 si zahrál s Antoniem Banderasem, Salmou Hayekovou a Johnnym Deppem ve snímku Tenkrát v Mexiku a jako host se objevil v několika seriálech. Jeden ze svých největších hitů Bailamos nahrál pro soundtrack k filmu Willa Smithe Wild Wild West.

Zdroj: ČTK

Hudba - další články

Doporučujeme