Hit Lucie Nejlepší, kterou znám v živém provedení získal nový klip. Avizuje album, které vyjde před Vánoci

30. listopadu 2022·Hudba·Barbora Turková

Skupina Lucie. (Zdroj: Marek Musil)

Lucie, nejúspěšnější česká pop-rocková kapela novodobé historie, se po dvaceti letech vrátila k legendárnímu a vzácnému projektu LUCIE V OPEŘE, tentokrát s výraznějším využitím symfonického orchestru, navíc v nových aranžích.

Ze skončeného úspěšného turné zároveň vznikla nahrávka nejúspěšnějších skladeb, která ještě před Vánoci vyjde ve formě nového alba, spolu se speciálními bonusy v podobě vybraných sympho remixů největších hitů zpracovaných úspěšnými českými a slovenskými producenty. Album avizuje po zářijovém remixu legendárních Černých andělů, nově zpracovaná nahrávka s výtečným symfonickým aranžmá Kryštofa Marka a v produkci Filipa Vlčka, která získala přilehlejší „operní kabát“ a která takto zaznamenala velký ohlas i na právě skončeném turné.

K jedné z nejkrásnějších balad spřízněného autora Oskara Petra (Chci zas v tobě spát, Medvídek) s výtečným textem Roberta Kodyma, který ke vzniku písně poznamenává: Oskar Petr nám přinesl rockovou baladu, kterou složil už v roce 1989 v Los Angeles, kde žil v té době v emigraci. Písnička měla i text, ale byl hodně o strachu a úzkosti a moc to nefungovalo. Ta hudba si vyloženě říkala o to, aby se z ní stal skutečný love song. K napsání textu mě přímo inspirovala moje žena Zuzana, která se pro mě stala múzou. Ten příběh je hodně autentický. Jsem moc rád, že tahle pecka už v původní verzi získala cenu Anděl v kategorii píseň roku.“

Ke skladbě vznikl i emotivní live videoklip režiséra a kameramana Radima Věžníka, který dodává: Můj hlavní cíl bylo přenést do klipu atmosféru těchto koncertů, protože i pro mě byl velký zážitek vidět naživo legendární Lucii s filharmonií Hradec Králové. Je skvělé, že z toho mohl vzniknout live videoklip, který doufám odrazí a vždy připomene výjimečnost tohoto projektu. Album LUCIE V OPEŘE 2022 vychází 16.12.2022. Objednat lze už nyní ZDE.

Hudba - další články

Doporučujeme