Hitovka týdne: Chinaski (Michal Malátný) – 1970

29. června 2022·Hudba·Dominika Číčelová

Michal Malátný

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Chinaski (Michal Malátný) - 1970.

Dvaapadesáté narozeniny oslaví ve čtvrtek 30.6. zpěvák a herec Michal Malátný. Už v roce 1987 stál u zrodu kapely Starý hadry, ze které se později vyvinuli Chinaski, jedna z nejúspěšnějších českých skupin posledního čtvrtstoletí. Michal Malátný je otcem dvou slečen: třináctileté Kateřiny a osmileté Frídy, které přivedl na svět s manželkou Petrou, se kterou tvoří pár už sedmadvacet let.

Nedávno se o ní rozpovídal. V jednom rozhovoru, řekl: “Samozřejmě jsme měli i krize, jednou jsme se dokonce i rozešli, ale mi nikdy nepřestala vonět. Když třeba přijedu po týdnu domů a jen ucítím její vůni, tak si uvědomím, že ji prostě miluju a hotovo!” Na podzim vydají Chinaski nové album. Michala Malátného navíc můžete vidět i v divadle: hraje v Semaforu a v La Fabrice.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou a jaká je vaše nejoblíbenější písnička od Chinaski. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví při písni 1970? A která písnička od Chinaski má největší místo místo ve vašem srdci?

Hudba - další články

Doporučujeme