Co stálo za rozpadem kapely Nightwork? Soukup tvrdí, že skoro všichni brali drogy

10. listopadu 2022·Hudba·Redakce

Nightwork. (Foto: Profimedia)

U Honzy Dědka v talk show 7 pádů se rozpovídal jeden ze členů dnes již neexistující české populární kapely Nightwork František Soukup. Ačkoliv byla kapela na vrcholu a všichni si jejich písničky broukali, v roce 2013 se rozpadla. Podle slov syna Gábiny Osvaldové a Ondřeje Soukupa v tom hrály roli drogy. Exmanažer kapely se ihned ozval, že šlo jistě o pouhý nadnesený vtip. Kde je tedy pravda? Na to se snaží přijít redakce Extra.cz.

Jakub Prachař, Vojta Dyk nebo Jan Maxián, jsou známí členové bývalé populární kapely Nightwork. A právě ty František Soukup, který kapelu původně založil, pěkně zdrbnul v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Prozradil totiž, že když se konal jejich koncert v O2 areně, chtěl vědět, co v rozpočtu znamená položka “ostatní”, která byla za desítky tisíc korun. Od producentů se mu dostalo zarážející odpovědi. “On říkal: ‚To jsou drogy.‘ Tak se ptám, kdo to měl. ‚Všichni kromě tebe,” popisuje konverzaci Soukup v pořadu s tím, že dnes je to už všem jedno.

Vzápětí na dotaz moderátora se smíchem a kývnutím potvrdil, že se Nightwork měl rozpadnout právě kvůli drogám. To se pak exmanažer kapely snažil redakci Extra vyvrátit. Co tedy ale stálo za jejich rozpadem, když byli tak úspěšní?

Jejich hity Tepláky, Včelka Mája, Globální oteplování nebo Slunce v duši zná snad každý a téměř každý zná i texty těchto písní. V roce 2013 se spekulovalo, že šlo především o spor mezi Jakubem Prachařem a Vojtou Dykem, který začal upřednostňovat svou sólovou dráhu. Zároveň se mluvilo o jakési Yoko Ono, která k rozpadu přispěla. Zda mělo jít o Táňu Vilhelmovou nebo Agátu Hanychovou, která byla tehdy s Prachařem, těžko říct. 

Hudba - další články

Doporučujeme