Hitovka týdne: Gloria Estefan – Reach

31. srpna 2022·Hudba·Redakce

Gloria Estefan. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Gloria Estefan - Reach.

První zářijový den slaví narozeniny americká zpěvačka Gloria Estefan. Ty letošní jsou pětašedesáté. Gloria Estefan se 1. září 1957 narodila v kubánské Havaně. Nebyly jí ale ještě ani dva roky, když s ní rodiče prchli před tamním režimem do USA. Usadili se na Floridě, v Miami, kde Gloria Estefan dodnes žije. V polovině 70. let se přidala ke skupině Miami Sound Machine a spolu s ní natočila obrovské hity jako Dr. Beat, Bad Boy nebo Here We Are.

U nás se od ní poměrně hodně hrála písnička, která doprovázela Letní Olympijské hry, které se v roce 1996 konaly v Atlantě. Zahájil je Bill Clinton, Olympijský oheň zapálil boxer Muhammad Ali a Češi tam tehdy získali 11 medailí. Tohle byl oficiální hit té Olympiády: Gloria Estefan a Reach!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme