Hitovka týdne: Lucie Bílá – Láska je láska

5. dubna 2023·Hudba·Redakce

Lucie Bílá. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Lucie Bílé - Láska je láska.

57. narozeniny 7. dubna slaví jedna z našich nejpopulárnějších zpěvaček, jednadvacetinásobná zlatá, resp. česká slavice Lucie Bílá. Pro její kariéru byla klíčová devadesátá léta. Její život i její kariéra tehdy nabraly na obrátkách. V roce 1996 se zlatou slavicí stala poprvé, a velký podíl na tom tehdy měli Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová, kteří se začali starat o její repertoár. Nejdřív ji přizvali ke spolupráci na hudbě k filmu Rekviem pro panenku a krátce nato s ní natočili i slavné album Missariel, na kterém byl megahit Láska je láska. Režisér Filip Renč k němu natočil kontroverzní klip, který se opravdu nedal přehlédnout. Lucie Bílá tam společně s Ilonou Csákovou pozorovala ve křoví, jak tam spolu dováděli čert a Mikuláš, nebo jak se tam zpěvák Lou Fanánek Hagen v uniformě strážníka vášnivě líbal se svým parťákem. I to byl důvod, proč ten videoklip nechtěla nějakou dobu vysílat televize.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme