Hitovka týdne: Tina Turner – GoldenEye

24. listopadu 2021·Hudba·Barbora Turková

Tina Turner

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit GoldenEye od Tina Turner.

Hitovka tohoto týdne je od Tiny Turner – americké zpěvačky, které se už léta přezdívá „rocková babička“. Ale není na místě! I ve svých dvaaosmdesáti, které slaví tento pátek, pořád vypadá výborně! A i kdyby si dnes vzala na sebe svoji typickou minisukni, jistě by nikdo nezdvihal obočí.

Česko navštívila dvakrát: v roce 1996 zpívala v Praze na stadionu Bohemians (kde jí mimochodem předskakovala Ilona Csáková) a v roce 2009 v O2 aréně. Už v roce 1993 byl o ní natočený film a před třemi lety měl v Londýně premiéru muzikál „Tina“ inspirovaný jejím životem a kariérou (připravila ho Phyllida Lloyd, režisérka populárního filmu „Mamma Mia“).

Hit Tiny Turner „GoldenEye“ zazněl v roce 1995 v pořadí 17. bondovce „Zlaté oko“ – první bondovce, ve které si agenta 007 zahrál Pierce Brosnan.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, jakou písničku máte vy spojenou s narozením vašeho potomka či neteře nebo synovce. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak jaká písnička ve vás evokuje tak radostnou událost jako je narození dítěte? 

Hudba - další články

Doporučujeme