Koncert sériových vrahů a kanibalů: SKYND a úžasně mrazivé písně podle skutečných událostí už v listopadu v Praze

17. srpna 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Na základě množství oblíbených a hojně poslouchaných pocastů, sledovaných dokumentů a filmů natočených podle skutečných událostí, které se zabývají nejhrůznějšími činy sériových vrahů, maniaků nebo kanibalů a nevysvětlitelnými úmrtími, není pochyb o tom, že tohle téma velmi láká a fascinuje. Jinak tomu není ani u skupiny SKYND, která vystoupí už 4. listopadu v pražském klubu Sasazzu. Koncert, ze kterého budete mít husí kůži, a nejen díky úžasnému hlasu zpěvačky SKYND, ale i tajemné atmosféře a děsuplným textům.

Už 4. listopadu se můžete opět těšit na SKYND v Sasazzu. Dvojice zpěvačka SKYND a producent/multiinstrumentalista Father se tematicky věnují těm nejvíce znepokojivým zločinům, které zpěvačku odjakživa fascinovaly. A tak se rozhodla, že o tom začne psát a tyto příběhy vyprávět. Tento koncept zabalila do temného elektro-metalu a každý singl doprovází i velmi silné a autentické video. Skladby jsou pojmenované podle osob nebo podle tragických událostí. Texty pojednávají o jedincích, kteří došli za hranici lidskosti.

View this post on Instagram

A post shared by S K Y N D (@skynd_music)

Všichni něco skrýváme za pozemskou fasádou, kterou ukazujeme světu. Možná je to nevyslovená úchylka. Možná je to toužebné nutkání. Nebo to může být jen taková temnota, kterou si mimoděk připouštíme – ale neodvažujeme se o ní mluvit nahlas. SKYND tyto vrstvy odkrývají a odhalují, co se skrývá pod nimi. Vymítá krásu krveprolitím, když se na svém EP pouští do nejzáhadnějších, nejbizarnějších a nejbrutálnějších zločinů historie.

“Musí to být taktní a vkusné, vyjádřit respekt k obětem. Nejtěžší na mojí tvorbě je přepsat daný případ do hudební formy. Při psaní skladeb je těžké se oprostit od emocí, svěřila se zpěvačka v rozhovoru před svým prvním vystoupením v České republice v rámci festivalu Rock for People v roce 2022.

Tohle se nenechte ujít! Vstupenky kupujte zde! 

V její tvorbě můžete najít písně inspirované například těmito zločinci:

 

Hudba - další články

Doporučujeme