V říjnu se do Prahy vrátí Nick Cave, zahraje v O2 areně

8. února 2017·Hudba·Redakce

Australský muzikant a zpěvák Nick Cave, který má v Česku množství fanoušků, vystoupí 26. října v pražské O2 areně. S kapelou The Bad Seeds se v Česku zastaví při turné k novému albu Skeleton Tree. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal bude zahájen 17. února, sdělila ČTK za pořadatele Alice Titzová. Nick Cave & The Bad Seeds v České republice naposledy hráli v listopadu 2013.

V polovině loňského roku Cave vydal šestnácté album, nazvané Skeleton Tree. Pořadatelé ale uvádějí, že během turné bude hrát nejen novinky, ale i nejznámější skladby z celé své hudební kariéry. Ta už je velmi dlouhá, původem Australan se proslavil v Británii s kapelou The Birthday Party na přelomu 70. a 80. let.

Později jej přilákalo inspirativní prostředí tehdejšího západního Berlína. S obměněnou skupinou nazvanou The Bad Seeds vydal v roce 1984 první z mnoha úspěšných alb nazvané From Her To Eternity. Do Česka pak jezdí od počátku 90. let. V říjnu kapela zahraje ve složení Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica a Larry Mullins.

Zdroj: ČTK

Hudba - další články

Doporučujeme