Moderátor Frekvence 1 Míra Michálek vydal melancholický podzimní song

5. listopadu 2021·Hudba·Iva Pavlousková

Míra Michálek, Foto: Frekvence 1

Oblíbený moderátor ranní show Frekvence 1 Míra Michálek vydal podzimní song, v duetu zpívá s kolegyní z Rádia Z Zuzkou Klainovou vystupující pod jménem malá Siu. Novinka Podzim je tak trochu smutná, stejně jako pro mnohé lidi celé podzimní období.

Videoklip je plný barev podzimu, které s přicházející zimou ale postupně mizí stejně jako v reálném světě.Je to mé nejoblíbenější období a můj vztah k celkové atmosféře a barvám podzimu je myslím z textu dobře poznatelný. Hudbu i text jsem psal sám. O aranže a kytaru, která podtrhuje atmosféru celého songu, se postaral Patrik Bartko, dvorní kytarista Marka Ztraceného, se kterým jsem spolupracoval už na několika předešlých písních,“ prozrazuje Míra Michálek.

V písni Míra Michálek zpívá, že podzim je poeticky smutný stejně jako on sám. Hudba plyne pomalu a klidně v rytmu padajícího listí. Podle písně se však všichni setkáme na jaře plní sil. A právě o jaru vydala letos song Jarní romance malá Siu a Míra Michálek jí zde doprovodil na kytaru.

Podzimní song byl poslední od této dvojice, který chyběl do sbírky písní o ročních obdobích. Nedávno vydali Letní plán, zimě loni věnovali píseň Ukradené Vánoce.

Hudba - další články

Doporučujeme