Zemřel zpěvák George Michael! Interpret slavného hitu Last Christmas

26. prosince 2016·Hudba·Luboš Procházka

foto Facebook

Zemřel zpěvák George Michael, sdělila v noci na pondělí stanice BBC s odvoláním na jeho vydavatele. Britské hvězdě, která měla řadu celosvětových hitů v 80. letech se skupinou Wham! i při pozdější sólové dráze, bylo 53 let. Příčiny jeho nedělního úmrtí zdroje neuvedly. Policie ale podle BBC neshledala žádné podezřelé okolnosti.

“S velkým smutkem můžeme potvrdit, že náš milovaný syn, bratr a přítel George pokojně zemřel doma o vánočních svátcích. Rodina si přeje, aby se respektovalo její soukromí v této těžké chvíli. Zatím nebude žádný další komentář,” uvedlo v prohlášení hudební vydavatelství. Zpěvák zemřel v Goringu v anglickém hrabství Oxfordshire.

Michael, který po světě prodal více než 100 milionů alb, měl v posledních letech množství zdravotních problémů, byl několikrát hospitalizován. V roce 2011 strávil několik týdnů v rakouské nemocnici s vážným zápalem plic. Onemocněl tehdy uprostřed svého evropského turné a dokonce upadl do komatu. V roce 2013 byl hospitalizován, když vypadl na anglické dálnici z jedoucího auta. Kvůli blíže neupřesněným problémům byl hospitalizován i v květnu 2014.

Poslechněte si nejslavnější hit George Michaela Last Christmas:

Autor hitů jako Wake Me Up Before You Go Go nebo Last Christmas, proslul ale i skandály spojenými s užíváním drog. V roce 2010 ho soud poslal na osm týdnů do vězení za řízení pod vlivem drog, držení marihuany a způsobení dopravní nehody, když narazil se svým automobilem do obchodu v Londýně.

Hudba - další články

Doporučujeme