Iluzionista David Blaine přeletěl poušť pomocí balónků s héliem

14. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

David Blaine v oblacích. (Foto: Instagram davidblaine)

Americký iluzionista David Blaine (47) překonal arizonskou poušť pomocí padesáti balónků s héliem. Vznesl se do výšky několika kilometrů a poté seskočil dolů padákem, který měl celou dobu na zádech. Celá akce trvala přibližně hodinu.

Americký iluzionista z New Yorku se vznesl až do výšky 7,6 kilometrů. Původně měl naplanovaných jen 5,5 kilometrů, ale padesát balónků s héliem ho vyneslo o další dva kilometry výš a přeletěl arizonskou poušť. “Každý kaskadérský kousek, který jsem kdy udělal, je o vytrvalosti a potlačování nemožného,” řekl Blaine.

Celá akce trvala přibližně hodinu. Výstup do nebe zahájil ve středu ráno, když se ale dostal do výšky 7,6 kilometrů musel použít dýchací přístroj. Následně pro svůj bezpečný návrat použil batoh s padákem, který měl po celou dobu na zádech. Jelikož balónky v nebesích pak nechal na pospas, tak se na něj na internetu zvedla vlna kritiky. Ochráncům životního prostředí toto řešení nepřijde moc ekologické.

Blaine je známý vytrvalostními kousky s kterými překonal několik světových rekordů. Inovoval způsob, jakým je magie zobrazována v televizi. Mezi jeho kousky patří například pohřbení zaživa, kdy se David nechal na sedm dní pohřbít v plastové krabici pod třítunovou vodní nádrží nebo závrať, kdy uprostřed New Yorku 35 hodin balancoval na pilíři vysokém 31 metrů.

 

Co na to Jan Kraus?

Články - další články

Doporučujeme