Italská modelka promluvila o zkušenosti s koronavirem. Bojovala s ním dlouhých 75 dní

15. května 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / dobroiubianca

Již několik měsíců svírá celý svět pandemie nové nemoci. Uzdravených ale nyní konečně přibývá jako hub po dešti a skoro se zdá, že už jsme z nejhoršího venku. Důvod k radosti má i krásná italská modelka Bianca Dobroiu (23). Ta s COVID-19 bojovala neuvěřitelných 75 dní, nyní už je ale opět v pořádku. 

Italská studentka a modelka Bianca Dobroiu si s nemocí způsobenou novým typem koronaviru užila své. Mladá žena z Boloni byla poprvé diagnostikována 28. února, když přišla do nemocnice s horečkou 40,7 °C .

Nemoc COVID-19 se jí ale odmítala pustit i po dlouhých týdnech. Dívka prodělala celkem 11 dalších testů na koronavirus, všechny ale stále vycházely pozitivní a Bianca zůstávala nakažená přes dva měsíce.

“Co víme tak nikdo jiný v Itálii nebyl tak dlouho pozitivní. Většina lidí nemá pozitivní testy déle než čtyři týdny,” uvedl specialista na infekční nemoci Luciano Attard pro místní média. Dívka nepodstoupila žádnou léčbu a její stav se brzy zlepšil, infekční ale zůstávala nadále a tak musela lékařům slíbit, že zůstane v naprosté izolaci.

“Byly to dva měsíce naprostého pekla. Co bych chtěla teď? Jít na procházku. Už si ani nevzpomínám, jaké to je,” uvedla pro server the Mirror poté, co jí konečně testy vyšly negativně.

“Je to naprosto jedinečný pocit. Nemůžu uvěřit, že je to pravda,” svěřila se po 75 dnech doma osamotě. “Byly to dlouhé dny,” přiznala studentka. Když jí pak lékaři sdělili, že je konečně negativní, samou radostí prý skákala vysoko do vzduchu.

 

Články - další články

Doporučujeme