Jack z Titanicu mohl přežít. Studentky přišly na trik, který by mu zachránil život

13. dubna 2020·Články·Redakce

Reprofoto Titanic

Filmový trhák i díky srdceryvnému konci? Stačilo málo a vše by mohlo být jinak. Jack prý mohl žít! Tajemství se skrývá v záchranné vestě, která měla tu moc udržet při životě nejen Rose, ale i jejího milého.

Studentky ze školy v Adelaide nemohly dopustit, aby jejich filmový miláček tak lehce podlehl mrazivé vodě. Když Jack přenechal Rose místo na kusu nábytku plavajícímu v oceánu, stal se gentlemanem číslo jedna v očích divaček všech věkových kategorií. Milovali jsme ho do poslední chvíle. Ale ta vůbec nemusela přijít!

V čem našly mladé dívky řešení? Stačilo pod plavající dveře strčit právě onu záchrannou vestu. Pak by tento kus z obrovské lodi udržel na hladině obě těla. Tak zní závěr studie, kterou ve své semestrální práci dívky uvádějí. Do úvahy vzala děvčata vztlak dveří, obsah soli ve vodě, její teplotu i materiál, ze kterého se tehdy vesty vyráběly. Když by zamilovaná dvojice stihla manévr připevnění vesty do dvou minut, neumrzli by. Trojice studentek si za tento objev zasloužila cenu v  národní soutěži mladých talentů. Možná je tohle zjištění námětem pro natáčení druhého dílu, co říkáte?

Články - další články

Doporučujeme