Jak to vypadá, když vás ze sněhu vyhrabe horský pes? Video z tréninku chlupaté záchranářky dojímá internet

10. února 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Twitter /
Mountain Rescue Search Dogs England

Jaký je to pocit, když vás pohřbí lavina a ze sněhu vás vyhrabe cvičený horský záchranářský pes? To vám asi poví jen ten, kdo to opravdu zažil. Jak to ale vypadá se můžete podívat na roztomilém videu z tréninku chlupatých záchranářů. 

Aby mohli horští záchranářští psi vykonávat svou práci opravdu dobře, musí pravidelně podstupovat náročný trénink. Jeho součásti je i přehrávání situací, kdy nějaký člověk uvízne pod sněhem.

Právě takový případ si nacvičovali psi a jejich trenéři z organizace Mountain Rescue Search Dogs England (angličtí záchranní psi, pozn. red.), která využívá hlavně práce a času dobrovolníků. Psi a jejich trenéři pátrají ve sněhu po lidech, které zavalila lavina, a pomáhají jim dostat se na svobodu.

Video z nácviku nebezpečné situace organizace pověsila na svůj Twitter. Slyšíme na něm štěkot psů za stěnou ze sněhu a pak už vidíme čipernou fenku, jak se energicky prohrabává k uvězněnému muži, kterého vyčenichala. Když ho osvobodí, trenér ji chválí slovy “hodná holka”.

Video si vysloužilo přes 88 tisíc lajků a bezmála 20 tisíc sdílení. Práci šikovné fenky i dalších psích záchranářů díky němu ocenily tisíce lidí. Díky právě takovým psům a jejich trenérům se každý rok daří zachraňovat další a další lidské životy.

Články - další články

Doporučujeme