Jak zpomalit proces stárnutí a cítit se skvěle? 5 rad, díky kterým se budete cítit krásnější

31. března 2020·Články·Redakce

shutterstock

To, že krása neznamená všechno, všichni víme. Nemění to ale nic na faktu, že se chceme cítit krásně a to souvisí jak s psychikou, tak samozřejmě se stavem fyzickým. Zub času je neoblomný sochař a zastavit ho nelze. Můžeme se ale rozhodnout pro několik kroků, které nám pomůžou k doslova krásnému stárnutí. Jak na to?

#1 Strava je základ

Čekali jste snad něco jiného? Na tom, jak vypadáme, má opravdu největší podíl to, jak se stravujeme, jaký je náš jídelníček a čeho jíme nejvíce nebo na co naopak zapomínáme. Správnou volbou jsou jídla s antioxidanty a omega-3 mastnými kyselinami. Antioxidanty, jak známo, zabraňují projevování stárnutí na pleti a jsou v borůvkách, brusinkách, sušených švestkách, ořeších a nebo červených fazolích. Omega-3 mastné kyseliny se nachází hlavně v rybách – tuňák, losos, sleď i sardinky – a také ve lněném semínku. Dopřát bychom si je měli alespon dvakrát týdně! Pleť zjemňuje lykopén – proto si s chutí dejte pár rajčátek. A tofu, to je zázrak plný kolagenu, díky kterému pokožka stárne výrazně pomaleji.

#2 Ve zdravém těle zdravý duch

Tělo zkrátka musíme udržovat ve formě. Fyzická pohoda je pro psychický klid velmi důležitá. Možnost vybít negativní emoce a stres je k nezaplacení. A kde jinde to udělat beztrestně než právě při sportování – ať už si vyberete přímo boxování nebo budeme vší silou mlátit do míčku na tenise, můžete i jen popoběhnout parkem. Nechtějte po tělu zázraky, nemyslete si, že pokud rapidně zhubnete, budete vypadat mladší, často je to právě naopak – ale udržovat se ve formě pohybem je pro fyzické tělo a následně psychiku velmi prospěšné!

#3 Omezte kouření

To, že kouření opravdu škodí, víme všichni. Ne každý se ho ale vzdá, dokud nepociťuje problémy v oblasti zdraví. Pokud kouříte hodně, čekejte dopad mimo jiné na vaší pleti – cigaretový dým znamená extrémně vysušenou pleť a hluboké vrásky. Vinou nikotinu je pleť dehydrovaná, šedá a unavená.

#4 Že nemáte věk na barvy? Omyl!

Na červenou je správný čas vždycky a nebojte se ani jiných barev. Vyhněte se však těm, které vytváří image šedé myšky, i přehnaně volným střihům, které působí vytahaně a neupraveně. Neforemný střih dodá postavě kila navíc v okamžiku. Černá vám roky přidá, barevné oblečení  je naopak ubere. Zkuste jarní dny prozářit pastelovým šatníkem, dodejte si odvahu působit mladě. Šaty opravdu dělají člověka.

#5 Spánek! A zase spánek!

Dostatečný odpočinek je alfou i omegou zdravého životního stylu. Jakmile tělu nedopřejete spánek, okamžitě se to projeví na vašem výzoru. Nejde jen o kruhy pod očima, oteklou pleť, ale i o zvýšení tvorby pupínků a prohloubení vrásek. Kdo dobře nespí, ten dokonce přibírá na váze! Už máte rozestláno?

 

 

Články - další články

Doporučujeme