Babicovy recepty: Belgické vafle a rigatoni ve špenátové omáčce

5. března 2017·Jídlo a pití·Redakce

RIGATONI VE ŠPENÁTOVÉ OMÁČCE

200 g rigatoni těstovin

2 kuřecí prsa

sůl

2 lžíce oleje

1 cibule,

špenát

pepř

muškátový oříšek

1 lžička  citrónové kůry

citronová šťáva

smetana

Rigatoni vaříme v dostatečném předstihu ve vroucí osolené vodě podle návodu.

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a ochutíme solí a opečeme  na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme omytý, překrájený špenát, promícháme, zalijeme trochou vody z těstovin a smetanou. Vložíme těstoviny a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, citronovou kůrou a šťávou.

BELGICKÉ VAFLE

1 měkké máslo

hrnek cukru

1 špetka soli

1 vanilkový cukr

5 vajec

hrnek solamylu

hrnek hladké mouky

1 prášek do pečiva

půl hrnku mléka

půl hrnku  šlehačky

moučkový cukr

V míse smícháme máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr  po dobu asi 5 minut. Každou minutu přidáme 1 vejce a mícháme  až do krému. Postupně přisypeme mouku, prášek do pečiva a solamyl. Střídavě vmícháme mléko a šlehačku.

V horkém naolejovaném  vaflovači postupně pečeme zlatohnědé vafle. Podáváme posypané moučkovéhým  cukrem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme