Babicovy recepty: Kachna na cibulovém zelí a listové těsto s krémem

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

KACHNA NA CIBULOVÉM ZELÍ

750 g brambor

1 kg kysaného zelí

1 kachna

500 g cibule

sůl

pepř

1 špetka mleté sladké papriky

Brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vaříme je přibližně 10 minut v mírně osolené vodě. Potom je scedíme, dochutíme solí, pepřem, paprikou .

Mezitím dáme vařit na 10 minut i kysané zelí s 500 ml vody. Pak zelí smícháme s nadrobno nasekanou cibulí, mletou červenou paprikou a směs přendáme do pekáče.

Kachnu pořádně omyjeme, osušíme a dochutíme solí zvenku i zevnitř. Naplníme ji ochucenými bramborami a zašijeme. Položíme ji na kysané zelí, dochutíme solí, pepřem a dáme ji péct do vyhřáté trouby na 1,5 hodiny na 200 st.

LISTOVÉ TĚSTO S KRÉMEM

1 balíček listového těsta

1 litr mléka

3 balíčky vanilkového pudinku

500 g bílého jogurtu

2 balíčky vanilkového cukru

8 lžic cukru

2 lžíce moučkového cukru

1 smetana ke šlehání

1 balíček čokoládové polevy

Listové těsto upečeme v troubě vyhřáté na 200 ° C na plechu, který jsme vystlali  pečícím papírem asi 10 minut. Před pečením ho propícháme vidličkou, aby se nezvedalo.

Z mléka, pudinků, krystalového a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho ze sporáku a vmícháme jogurt. Ještě teplou směs vylijeme na předpečené těsto. Počkáme až krém vychladne a zákusek zatím odložíme do lednice.

Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a natřeme ji na pudinkovo-jogurtový krém. Vrch potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a krémem odložíme do lednice pořádně ztuhnout.