Babicovy recepty: Polévka z čínského zelí a vepřová pečeně nadívaná s bylinkami a sušenými rajčaty

17. června 2017·Jídlo a pití·Redakce

Polévka z čínského zelí

¼ čínského zelí
kuřecí vývar
4 jarní cibulky
žampiony
sůl, pepř

Knedlíčky:
200 g drůbežího mletého masa
1 lžička bramborové moučky
hrst čerstvého špenátu
1 stroužek česneku
lžíce sojové omáčky
chilli

Do mísy dáme mleté maso, lžičku bramborové moučky, pokrájený špenát, česnek, sojovou omáčku a promícháme. Tvoříme knedlíčky, které vaříme v kuřecím vývaru. Po 5 min. přidáme nakrájené jarní cibulky, pokrájené žampiony a
čínské zelí, zamícháme a dále vaříme asi 2 minuty. Podle potřeby přidáme chilli.

 

Vepřová pečeně nadívaná s bylinkami a sušenými rajčaty

1 kg vepřové pečeně s kostí
hrnek sekaných bylinek (rozmarýn, petrželka , tymián )
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
30 g nakládaných sušených rajčat
sůl

Maso u kosti nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Tu naplníme směsí připravenou ze sekaných bylinek, prolisovaného česneku a 2 lžic olivového oleje. Ostrým nožem uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme sušená rajčata. Maso osolíme, polijeme zbytkem oleje a vložíme do trouby na 200°C na 50 minut. Jako příloha jsou cibulové brambory.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme