Maďarské paprikové kuře

8. srpna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Můžete ochutnat něco méně tradičního ve vaší kuchyni. Kuře můžete udělat více pikantní a nebo naopak. Pokud s vámi budou obědvat nebo večeřet vaše děti. Jídlo je rychlé a hodí se ke každé příležitosti.

Potřebujete

  • 1 kuře
  • půl hrnku olivového oleje
  • sklenice červeného  vína
  • 1 bobkový list, šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce másla
  • sů, pepř
  • 2 bílé cibule
  • 4 rajčata
  • 10 maďarských paprik
  • 1 celý česnek
  • čerstvé oregáno (10 stonků)

Postup

Kuře omyjeme, osušíme a nasekáme na porce (8 kusů).

Kdo umí, může prsa vykostit. Křídla odsekneme, prsní kost taky. Porce kuřete osolíme a opečeme v hrnci  na olivovém oleji.

Vytáhneme, přendáme na plech a dáme do trouby na 200 st. na 15 minut.

Do hrnce dáme kosti a křídla a opečeme do hněda.

Zalijeme  vínem, přidáme bobkový list, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme provařit. Po 15 minutách přecedíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, rajčata překrájíme na čtvrtky, česnek přepůlíme, papriky zbavíme jadřinců a přepůlíme.

Vše přidáme na plech ke kuřeti. Po 10 minutách vyndáme, přendáme do hrnce se šťávou, přidáme natrhané čerstvé oregáno a necháme dojít na ohni tak 10 minut .

Příloha domácí špěcle

Potřebujete

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2,5 dcl vody
  • sůl

Postup

Mouku smícháme s vodou a vejci, osolíme a vyšleháme v těsto.

Do vroucí vody vytváříme přes síto noky.

Když vyplavou noky nahoru, vyndáme je a hned podáváme nebo propláchneme studenou vodou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme