Vyhledávání
Maďarské paprikové kuře
Můžete ochutnat něco méně tradičního ve vaší kuchyni. Kuře můžete udělat více pikantní a nebo naopak. Pokud s vámi budou obědvat nebo večeřet vaše děti. Jídlo je rychlé a hodí se ke každé příležitosti.
Potřebujete
- 1 kuře
- půl hrnku olivového oleje
- sklenice červeného vína
- 1 bobkový list, šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce másla
- sů, pepř
- 2 bílé cibule
- 4 rajčata
- 10 maďarských paprik
- 1 celý česnek
- čerstvé oregáno (10 stonků)
Postup
Kuře omyjeme, osušíme a nasekáme na porce (8 kusů).
Kdo umí, může prsa vykostit. Křídla odsekneme, prsní kost taky. Porce kuřete osolíme a opečeme v hrnci na olivovém oleji.
Vytáhneme, přendáme na plech a dáme do trouby na 200 st. na 15 minut.
Do hrnce dáme kosti a křídla a opečeme do hněda.
Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme provařit. Po 15 minutách přecedíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, rajčata překrájíme na čtvrtky, česnek přepůlíme, papriky zbavíme jadřinců a přepůlíme.
Vše přidáme na plech ke kuřeti. Po 10 minutách vyndáme, přendáme do hrnce se šťávou, přidáme natrhané čerstvé oregáno a necháme dojít na ohni tak 10 minut .
Příloha domácí špěcle
Potřebujete
- 500 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2,5 dcl vody
- sůl
Postup
Mouku smícháme s vodou a vejci, osolíme a vyšleháme v těsto.
Do vroucí vody vytváříme přes síto noky.
Když vyplavou noky nahoru, vyndáme je a hned podáváme nebo propláchneme studenou vodou.