Mongolské jehněčí

12. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Maso nakrájejte po vláknu na 6 dlouhých hranolků a promíchejte je se zázvorem, cibulkou, pepřem, solí, omáčkami, kořením a vínem.

Potřebné suroviny:

300 g jehněčího filetu (panenky) nebo vykostěné pečeně

2 lžičky zázvoru, jemně nasekaného

1 jarní cibulka, nasekaná

2 lžičky mletého sečuánského pepře

1 lžička soli

2 lžíce světlé sójové omáčky

1 lžíce fazolové omáčky (lze vynechat)

1 lžíce omáčky hoisin

1 lžička koření pěti vůní

2 lžíce rýžového vína

arašídový nebo slunečnicový olej na hluboké smažení

křehké salátové listy a jemně krájená okurka a jarní cibulky k podávání

 

Postup přípravy:

Maso nakrájejte po vláknu na 6 dlouhých hranolků a promíchejte je se zázvorem, cibulkou, pepřem, solí, omáčkami, kořením a vínem. Nechte v ledničce alespoň 2 hodiny. Maso i s marinádou vložte na tepluvzdorný talíř a pevně přikryté nad párou vařte asi 2 hodiny, až bude maso velmi křehké. Je-li třeba, dolévejte vodu. Před podáváním maso zprudka osmažte dohněda a pokrájejte na malé kousky. Podávejte na listech salátu, zakápnuté trochou tmavé omáčky. Navrch položte tenké proužky okurky a cibule a při podávání případně zabalte jako rolku.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme