Vyhledávání
Mongolské jehněčí
Maso nakrájejte po vláknu na 6 dlouhých hranolků a promíchejte je se zázvorem, cibulkou, pepřem, solí, omáčkami, kořením a vínem.
Potřebné suroviny:
300 g jehněčího filetu (panenky) nebo vykostěné pečeně
2 lžičky zázvoru, jemně nasekaného
1 jarní cibulka, nasekaná
2 lžičky mletého sečuánského pepře
1 lžička soli
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce fazolové omáčky (lze vynechat)
1 lžíce omáčky hoisin
1 lžička koření pěti vůní
2 lžíce rýžového vína
arašídový nebo slunečnicový olej na hluboké smažení
křehké salátové listy a jemně krájená okurka a jarní cibulky k podávání
Postup přípravy:
Maso nakrájejte po vláknu na 6 dlouhých hranolků a promíchejte je se zázvorem, cibulkou, pepřem, solí, omáčkami, kořením a vínem. Nechte v ledničce alespoň 2 hodiny. Maso i s marinádou vložte na tepluvzdorný talíř a pevně přikryté nad párou vařte asi 2 hodiny, až bude maso velmi křehké. Je-li třeba, dolévejte vodu. Před podáváním maso zprudka osmažte dohněda a pokrájejte na malé kousky. Podávejte na listech salátu, zakápnuté trochou tmavé omáčky. Navrch položte tenké proužky okurky a cibule a při podávání případně zabalte jako rolku.