Švestkový koláč z tvarohového těsta

25. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

V míse utřete tvaroh s celým vejcem, třemi žloutky a moučkovým cukrem.

Potřebné suroviny:

Švestky, rozpůlené

375 g plnotučného tvarohu

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť

140 g moučkového cukru

kůra z 1/2 citronu

špetka soli

180 g dětské krupičky

3–4 lžíce mléka podle potřeby

krystalový cukr na posypání koláče

máslo na vymazání formy

 

Postup přípravy:

V míse utřete tvaroh s celým vejcem, třemi žloutky a moučkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru a vše lehce osolte. Do směsi vmíchejte krupičku a velmi opatrně sníh ze tří bílků. Je-li tvaroh tužší, můžete přidat tři až čtyři lžíce mléka nebo sladké smetany. Těsto vlijte do máslem vymazané formy, poklaďte rozpůlenými švestkami, posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme