Ostré sečuánské nudle

12. června 2010·Jídlo a pití·Redakce

Mleté maso promíchejte se sójovou omáčkou a lžičkou soli.

Potřebné suroviny:

250 g mletého nebo jemně sekaného vepřového

1 lžíce světlé sójové omáčky

2 lžičky soli

250 ml arašídového oleje

3 lžíce česneku, jemně nasekaného

2 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nasekaného

hrst najemno nakrájených jarních cibulek

2 lžíce sezamové pasty nebo arašídového másla

2 lžíce tmavé sójové omáčky

2 lžíce chilli oleje

250 ml kuřecího vývaru

350 g čínských vaječných nudlí

1 lžíce sečuánského pepře, opraženého a rozdrceného

 

Postup přípravy:

Mleté maso promíchejte se sójovou omáčkou a lžičkou soli. Pánev na smažení nebo wok rozpalte nasucho, vlijte všechen olej a až bude horký, osmažte v něm maso za stálého promíchávání, aby se netvořily hrudky. Asi po 4 minutách by maso mělo být opražené dokřupava. Vyjměte je děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk. Olej odlejte, aby zbyly jen 2 lžíce. Znovu olej rozehřejte a opražte na něm za stálého míchání česnek, zázvor a cibuli, asi půl minuty. Pak přidejte sezamovou pastu či arašídové máslo, sójovou omáčku, chilli olej, lžičku soli a vývar a nechte asi 4 minuty zlehka povařit. Nudle uvařte ve větším množství vroucí vody podle návodu na obalu tak, aby se nerozvařily. Rozdělte do misek, přelijte omáčkou, přidejte masovou směs a posypte sečuánským pepřem. Ihned podávejte.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme