Vyhledávání
Ostré sečuánské nudle
Mleté maso promíchejte se sójovou omáčkou a lžičkou soli.
Potřebné suroviny:
250 g mletého nebo jemně sekaného vepřového
1 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky soli
250 ml arašídového oleje
3 lžíce česneku, jemně nasekaného
2 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nasekaného
hrst najemno nakrájených jarních cibulek
2 lžíce sezamové pasty nebo arašídového másla
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce chilli oleje
250 ml kuřecího vývaru
350 g čínských vaječných nudlí
1 lžíce sečuánského pepře, opraženého a rozdrceného
Postup přípravy:
Mleté maso promíchejte se sójovou omáčkou a lžičkou soli. Pánev na smažení nebo wok rozpalte nasucho, vlijte všechen olej a až bude horký, osmažte v něm maso za stálého promíchávání, aby se netvořily hrudky. Asi po 4 minutách by maso mělo být opražené dokřupava. Vyjměte je děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk. Olej odlejte, aby zbyly jen 2 lžíce. Znovu olej rozehřejte a opražte na něm za stálého míchání česnek, zázvor a cibuli, asi půl minuty. Pak přidejte sezamovou pastu či arašídové máslo, sójovou omáčku, chilli olej, lžičku soli a vývar a nechte asi 4 minuty zlehka povařit. Nudle uvařte ve větším množství vroucí vody podle návodu na obalu tak, aby se nerozvařily. Rozdělte do misek, přelijte omáčkou, přidejte masovou směs a posypte sečuánským pepřem. Ihned podávejte.