V hořké dužině se skrývá zázračný pomocník! TIPY, jak využít grepová jádra

5. května 2019·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Grapefruit není zrovna oblíbeným ovocem. Je hořký a špatně se do něj dostáváme. To je ale škoda. Ačkoliv obsahuje mnoho pecek, právě ty jsou bohatým zdrojem vitamínů!

Jejich blahodárných účinků si ovšem všiml až v roce 1980 jeden zahrádkář a fyzik Jacob Harich. Ten během svého výzkumu přišel na to, že jadýrka obsahují látky, které působí antivirově a protiplísňově. Dalo by se dokonce říci, že grep může v určitých případech působit jako antibiotikum.

Látky, které se v semenech grepu vyskytují, pomáhají s trávením, pročišťují organismus a slouží jako prevence proti nachlazení. Na zevní použití je ideální olej z grepových semínek, na vnitřní pak extrakt z něj, který je možný používat jako klasický doplněk stravy.

Olejem můžeme potírat místa, která nás trápí, a zároveň ho využít jako kloktadlo. Potlačuje záněty dutin a průdušek, napomáhá při zánětu uší. Zabraňuje plísním a problémům s pokožkou. Dále je vhodné ho využít při vypadávání vlasů a také pří problémech s lupy. Redukuje pocení nohou a napomáhá léčit záněty v dutině ústní včetně aftů a zubních kazů.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme