Vyhledávání
VEPŘOVÁ PANENKA S HOUBOVOU OMÁČKOU
Nejlibovější kus vepřového masa na voňavých houbách
Suroviny (4 porce):
600 g vepřové panenky
1 balení Podravky na vepřové maso
olivový olej na marinování a smažení
100 ml vodky
1 balení bramborových knedlíku Lagris
Omáčka:
1 větší cibule
500 g čerstvých (nebo 100 g sušených) hub
100 ml suchého bílého vína
250 ml 30% smetany
1 polévková lžíce Podravky Natura houbové variace
čerstvě mletý pepř.
Příprava:
Vepřové panenky omyjeme, osušíme a příčně nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Okořeníme Podravkou na vepřové maso, pokapeme olivovým olejem a necháme několik hodin marinovat v lednici. Mezitím na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme na plátky nakrájené houby a krátce podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a dochutíme Podravkou Natura houbové variace a čerstvě mletým pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec na rozpáleném oleji z obou stran zprudka osmahneme plátky panenky. V průběhu smažení maso podléváme vodkou. Panenku podáváme zalitou houbovou omáčkou a s bramborovými knedlíky Lagris připravenými podle návodu.