VEPŘOVÁ PANENKA S HOUBOVOU OMÁČKOU

5. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Nejlibovější kus vepřového masa na voňavých houbách

Suroviny (4 porce):

600 g vepřové panenky

1 balení Podravky na vepřové maso

olivový olej na marinování a smažení

100 ml vodky

1 balení bramborových knedlíku Lagris

Omáčka:

1 větší cibule

500 g čerstvých (nebo 100 g sušených) hub

 100 ml suchého bílého vína

250 ml 30% smetany

1 polévková lžíce Podravky Natura houbové variace

čerstvě mletý pepř.

Příprava:

Vepřové panenky omyjeme, osušíme a příčně nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Okořeníme Podravkou na vepřové maso, pokapeme olivovým olejem a necháme několik hodin marinovat v lednici. Mezitím na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme na plátky nakrájené houby a krátce podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a dochutíme Podravkou Natura houbové variace a čerstvě mletým pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec na rozpáleném oleji z obou stran zprudka osmahneme plátky panenky. V průběhu smažení maso podléváme vodkou. Panenku podáváme zalitou houbovou omáčkou a s bramborovými knedlíky Lagris připravenými podle návodu. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme