Kajínkova přítelkyně promluvila: Svoje si odseděl už dávno. Není pomstychtivý!

12. května 2017·Články·Redakce

koláž

Jiří Kajínek, který si odpykává doživotní trest za dvojnásobnou nájemnou vraždu, má být díky milosti prezidenta Zemana propuštěn na svobodu. Z překvapivé zprávy se raduje zejména Kajínkova přítelkyně.

„Odseděl si to svoje už dávno, takže nikomu nic nedluží. Nemusí se schovávat a mít pocit, že po něm někdo něco bude chtít. A rozhodně není pomstychtivý, takže určitě nebude mít důvod si s někým něco vyřizovat,“ řekla Kajínkova přítelkyně v rozhovoru pro Právo.

Žena, která žije na jižní Moravě, je s nejznámějším českým vězněm v každodenním telefonickém kontaktu a pravidelně ho navštěvuje ve vězení. Jestli Kajínkovi první kroky povedou na jižní Moravu, nechtěla jeho přítelkyně sdělit. Prozradila ale, jak se Kajínek chystá na odchod z vězení.

„Bude se mu sedět v klidu, protože už počítá s tím, že to má slíbeno. Nemíní si ani brát s sebou z vězení věci, které tam má. Chce je rozdat ostatním spoluvězňům, a to včetně televize, a nějakým způsobem se takto rozloučit,“ dodala Kajínkova partnerka.

Rozhodnutí o udělení milosti Kajínkovi je připraveno, prezident ho podepíše po návratu z návštěvy Číny, ze které se vrací 18. května.

 

Články - další články

Doporučujeme