Fenka zachránila paničku před smrtí. Našla jí vhodnou dárkyni ledviny

27. dubna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

O opravdovém štěstí se dá hovořit v případě Lucy Humphrey. Té byl před 15 lety diagnostikován lupus, což je autoimunitní onemocnění, které způsobuje záněty srdce, plic, jater, ledvin. Mnoho let docházela na dialýzu, ale její ledviny byly v tak špatném stavu, že bez vhodného dárce jí zbývalo nanejvýš pět let života. Lucy ale zachránila její fenka Indie, která vhodnou dárkyni doslova vyčmuchala. Informoval o tom deník Blesk.

Lucy, která už nějaký pátek čekala na to, až se jí ozvou, že byl nalezen vhodný dárce na transplantaci ledviny, se rozhodla vyrazit s partnerem a dobrmankou Indií na výlet k jezeru. To ale ještě neměla tušení, že jí toto rozhodnutí změní život. Po příjezdu na místo se pes neustále ochomýtal kolem Katie James, a tak se jí šla za chování dobrmanky Lucy omluvit.

“Přizvala mě na grilovačku, ale řekla jsem, že kvůli dialýze ledvin nemohu pít. Došla řeč na to, že čekám na transplantaci ledviny,” popisuje začátek konverzace Humphrey. Na to reagovala Katie s tím, že se před nedávnem registrovala do registru dárců a ledvinu je ochotna dát komukoliv, kdo o ni bude stát.

Ženy si tak vyměnily čísla a testy, které obě podstoupily, ukázaly, že ledvina Katie odpovídá přesně tomu, co Lucy potřebovala.“Byl to prostě zázrak. Kdyby Indie nevyčmuchala Katie, možná bych dárce nikdy nenašla. Myslím, že její psí instinkt jí napoveděl, že Katie je vřelý, laskavý a velkorysý člověk, který mi rád pomůže,” dodala Lucy.

Koktejl - další články

Doporučujeme