Jaký pes se k vám hodí podle znamení zvěrokruhu

28. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Hvězdy nám toho mohou říct opravdu hodně. Kromě našeho charakteru, povahy a nátury nám mohou poradit s výběrem partnera, životní cesty nebo dokonce i s výběrem pejska. Které psí plemeno se k vašemu znamení nejvíce hodí?

Vodnář

O Vodnářích je známo, že jsou jedineční, nezávislí a inteligentní. A přesně i tyto vlastnosti má plemeno basenji. Stejně jako Vodnáři mají svoji hlavu, a tak budete potřebovat při výcviku trošku trpělivosti. Budete překvapení, jak moc vám tento pes bude povahově podobný.

Ryby

Ryby jsou dobráci od kosti. A přesně takový jsou i kokršpanělové. Tito menší psi zbožňují, když mohou být nablízku svému majiteli.  Vzhledem k tomu, jak úžasně se staráte o své přátele a rodinu a jak jste oddaní věcem, které máte rádi, by se toto plemeno pro vás skvěle hodilo.

Beran

O Beranech je známo, že jsou tvrdohlaví, rádi se ujímají vedení a podnikají různá dobrodružství. Potřebujete psa, který vás udrží v pohybu, a proto je pro vás německý ovčák ideální! Jsou to velmi loajální a chrání své majitele – jako vy jste schopni chránit své nejbližší. Vyžadují hodně výcviku, ale to by pro vás neměl být problém. Německý ovčák bude skvělým věrným společníkem.

Býk

Býci jsou proslulí svojí praktičností a mají klidnou, vyrovnanou povahu. Psí plemeno, jako je Kavalír King Charles Španěl, je jen typ společníka, o kterém jste doteď možná ani neuvažovali. Nejenže jsou to nádherní psi, ale jsou také velmi milí a loajální ke svým majitelům. Ačkoli mohou být citliví, jsou to neuvěřitelně společenští a přátelští psi.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Blíženci

Blíženci jsou přátelští, přizpůsobiví a zároveň zvědaví na svět kolem. Není divu, že právě corgi je pro vás jedním z nejlepších typů psů! Corgi má v lásce i samotná královna Alžběta II. Tito pejsci jsou velmi přátelští a rádi jsou středem pozornosti. Péče o corgiho je poměrně snadná, takže je to opravdu báječný společník právě pro vás.

Rak

Pro citlivé Raky bude skvělým pejskem roztomilý pomeranian. O nich je známo, že jsou ochranáři, vyžadují spoustu náklonnosti a většinu času tráví uvnitř – co víc si může Rak přát? Při každé příležitosti vám bude pomeranian dávat najevo svoji oddanost. A podobně jako vy má tendenci se rozčilovat, pokud nemá pocit, že dostává dost náklonnosti.

Lev

Jste společenští, hraví a rádi jste středem pozornosti, takže jezevčík je pro vás byl tím pravým. Jistě znáte svou hravou, živou a trošku zlomyslnou povahu – toto plemeno má mnoho podobných vlastností, které jako Lev oceníte. Mají tendenci být silně oddáni jedné osobě a jsou odhodláni udržet si veškerou pozornost (zní to povědomě?). Jsou neuvěřitelně inteligentní a přizpůsobiví a jen tak se ničeho neleknou.

Panna

Jste rezervovaní, klidní a potřebujete svůj čas. I když se možná obáváte, že většina psů může být pro vás příliš energická u čau-čau to tak vůbec není. Obvykle si dávají pozor na cizince, ale jakmile najdou majitele a vytvoří si s ním pouto plné důvěry, jsou velmi loajální a milující, což zní přesně jako definice vašeho znamení.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Váhy

Jste laskaví, usilujete o klid a rovnováhu. A proto se zrovna pro vás hodí jako pejsek chrt. O nich je známo, že jsou velmi přátelští. Stejně jako vy se raději vyhnou konfliktům. I když jsou tito psi neuvěřitelně atletičtí a mají zatraceně rychlé nohy, také rádi tráví značné množství času spánkem.

Štír

Jste tvrdí, oddaní a neuvěřitelně chráníte ty, které milujete. A proto je právě pro vás vhodný pitbul. Na první pohled můžete vypadat jako zastrašující dvojka, ale pokud si někdo najde čas, aby vás poznal, uvidí, jak soucitní a milí jste pod povrchem. Jakmile se s vámi pitbul propojí a začne vám věřit, bez váhání vás bude za každou cenu chránit.

Střelec

Jste dobrodružní, zvědaví a inteligentní, takže australský ovčák je pro vás opravdu skvělým společníkem. Toto plemeno je více než většina jiných psů výjimečně energické a vyžaduje spoustu cvičení.  Jsou také neuvěřitelně inteligentní a mohou snadno začít nudit, pokud nemají dostatečný program. Naštěstí tuto jejich potřebu chápete a jste více než schopni uspokojit jejich zvědavost.

Kozoroh

Jste pracovití, loajální a inteligentní, takže plemeno jako belgický ovčák s vámi bude fungovat neuvěřitelně dobře. Tito psi mají silné ochranné instinkty a jsou odhodláni chránit své blízké před jakýmkoli druhem ohrožení, což je přesně to, jak se vy sami stavíte ke své rodině a přátelům. Mohou být nároční na výcvik a vyžadují pevnou a trpělivou ruku, ale to pro Kozorohy není žádný problém.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Koktejl - další články

Doporučujeme