Proč milují koupelny, když nesnáší koupání? Kočičí život je plný podivností

17. října 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Také vás mňoukající mazlíčci pronásledují do koupelny? Pokud jim zavřete dveře před nosem, často škrábou na dveře a mňoukají, zkrátka se dožadují vaší pozornosti. Kočky ale koupelnu milují, i když nejste zrovna doma. Co je na ní tak lákavého?

Koupelny jsou tajemné

Koupelny se často zavírají a kočky se tam ve skutečnosti dostanou jen párkrát za den a ve vaší přítomnosti, takže jedním z důvodů je zvědavost. Kočky chtějí vždy vědět, co se děje v jejich teritoriu a zavřené dveře jsou pro ně velkým otazníkem a lákadlem zároveň.

Umyvadla jsou pro kočičí tělíčko jak dělané

Mají ideální tvar těla a příjemně se tam stočí do klubíčka. Navíc v horkých dnech je chladné umyvadlo skvělým útočištěm. Chodí se tam zchladit a odpočinout.

Tekoucí voda

Věřte, nebo ne, ale dalším z důvodů je voda. Pokud vám zrovna prokapává kohoutek v koupelně, není to možná příjemné pro vaši peněženku, ale pro kočky je to skvělá příležitost mít po celý den přísun čerstvé vody. I když má kočka misku s vodou, tak čerstvá je čerstvá, navíc z koupelny i příjemně chladná. Kočky tak rády vlezou do umyvadla, vany i sprchového koutu pro doušek čerstvé vody.

Páníček z koupelny jen tak neuteče

Pokud jste zrovna naloženi ve vaně, nebo sedíte na toaletě, kočky musejí být u toho, je to pro ně skvělá příležitost trávit s vámi čas a pomazlit se. Některé kočky také olizují své páníčky, když jsou po koupeli, je to projev náklonnosti a oplácejí vám vaši péči, je to jako když kočka olizuje koťata.

Každodenní rutina

I kočky jsou velmi všímavé, a pokud je vaší každodenní rutinou, že jako první vstanete vyčistíte si zuby, a pak následuje krmení, tak se nedivte, že už vaše kočka netrpělivě obchází po umyvadle a čeká na svůj příděl.

Koktejl - další články

Doporučujeme