Mezi zachráněnou kočkou a psem vzniklo velké přátelství. Byla to láska na první pohled, říká chovatelka

11. prosince 2022·Koktejl·Redakce

Ilustračni foto. (Zdroj: Shutterstock)

To, že se pes a kočka skamarádí, není v dnešním světě ojedinělé. Přesto pokud se k sobě zvířata chovají hezky a dokonce se spolu mazlí, to pak dokáže pookřát nejedno srdce. Tentokrát láskyplné přátelství vzniklo mezi zachráněnou kočkou Bridger McPurr a fenkou Cinder. Informoval o tom server The Dodo.

“Ve chvíli, kdy ji spatřila, byla ohromen,” popsali serveru chovatelé neziskové záchranné stanice. I když Cinder a Bridger pochází z naprosto odlišného prostředí a každá má jiné potřeby, tak jsou obě posedlé mazlením. Staly se okamžitě nejlepšími přáteli.

Cinder do záchrané stanice přivedl neznámý muž v roce 2015. Ten ji našel v lese s malými štěňaty. “Chyběla ji socializace a byla velmi bojácná,” uvedla majitelka stanice Shannon Basner. Postupem času se fenka naučila pracovníkům důvěřovat a oni zjistili, že má neuvěřitelně citlivou povahu.

Avšak vyniká ještě jednou věcí, a to tím, že se vždy ráda ujme nově příchozí kočky. “Stala se tak mimořádnou mentorkou pro každou nově zachráněnou kočku. Poskytuje jim lásku, péči a bezpečí,” dodala Shannon.

V červenci přijali do záchranné stanice nový přírůstek, kočku Bridger. Ta měla poškozené zadní pohybové ústrojí a bohužel i přes pomoc lékařů zůstala na zadní tlapky ochrnutá. Chovatelé tak napadlo, že by jí přítomnost Cinder mohla udělat radost a zvířata seznámili. To byla trefa do černého.

View this post on Instagram

A post shared by Mojo's Hope (@mojoshope)

Fenka si s kočkou padla okamžitě do noty. “Hned se spolu začaly mazlit, a to byl pro nás nejkrásnější pohled,” dodala majitelka. Ani jedno zvíře zatím nový domov nemá, ale je jasné, že ty dva od sebe nebude v budoucnu jednoduché oddělit.

Koktejl - další články

Doporučujeme