Místa a města, kde opravdu straší. Tady zažijete paranormální jevy na vlastní kůži

21. května 2022·Koktejl·Redakce

Státní věznice, Philadelphia. (Foto: Shutterstock)

Nemusíte být milovníci hororů, aby vás přitahovala místa, která jsou proslulá tím, že se zde projevují paranormální jevy a oficiálně zde straší. Místa, na kterých se dělo spoustu špatných a zlých věcí, od brutálního mučení a šílených experimentů až po vraždy. S časopisem 100+1 vám přinášíme ta nejstrašidelnější města a místa na světě.

Sleepy Hollow (Ospalá Díra)

Ačkoliv je Irvingovo stejnojmenné dílo, které inspirovalo i k natočení filmu s Johnnym Deppem zcela smyšlené, opírá se o skutečná pozorování duchů a zážitky místních obyvatel. Ulicemi města údajně občas kráčí voják s useknutou hlavou, nad hřbitovem se převalují oblaka mlhy nevysvětlitelného původu, mezi náhrobky je slyšet šeptání – a tím hororový výčet ani zdaleka nekončí. Podle britského lovce duchů Deana Maynarda je dokonce Sleepy Hollow jedním z nejděsivějších míst na světě.

Ospalá díra. (Foto: Shutterstock)

Zakázané město v Číně

K Zakázanému městu se váže příběh o rudé barvě jeho zdí, kterou má prý na svědomí krev prolitá při masakru v roce 1421. Císař Jung-le z dynastie Ming se tehdy pokoušel ututlat svůj sexuální skandál a stráže nakonec ve jménu panovníkovy ctnosti povraždily na 2 800 „svědků“. Dodnes je údajně mezi tamními stěnami slyšet ženský pláč a městem kráčejí duchové zabitých eunuchů a konkubín.

Zakázané město, Čína. (Foto: Shutterstock)

Přízračný tunel v Pictonu

Městečko Picton bývá označováno za nejděsivější místo Austrálie. Středobodem strašení se tam stal starý železniční tunel, který sloužil svému účelu až do druhé světové války, načež se v něm nacházel sklad yperitu a následně pěstírna hub. Dokud místní ještě tunel využívali, byl svědkem řady úmrtí – pod koly vlaků končili sebevrazi i nešťastníci. Jejich duchové se však prý místa drží dodnes. Turisté tam pociťují prudké poklesy teploty, a jednu výpravu dokonce vyděsil přízrak vlaku. Tím ovšem výčet nekončí – na městském hřbitově straší duše mrtvých dětí a pacientky v porodnici v noci údajně škrtí přízračné ruce.

Picton, Austrálie. (Foto: Shutterstock)

Hotel Banff Springs

O tomto hotelu se říká, že je jeden z nejstrašidelnější ve státě Kanada. V 60. a 70. letech v hotelu pracoval hotelový poslíček Sam Macauley. Několik hostů udalo svědectví, že ho viděli i dnes a jakmile mu chtěli dát spropitné, zmizel. Dalším duchem je tančící nevěsta s plameny zadní části šatů v sálu, která si v panice zlomila vaz při pádu ze schodů, poté co její šaty byly zapáleny ohněm. Nebo je k vidění rodina, která byla v hotelu zavražděna.

Hotel Banff Springs. (Foto: Shutterstock)

Východní státní věznice ve Philadephii

Věznice stará 142 let má do stěn vepsány osudy nespočetně velkého množství sebevražd, nemocí, vražd i mučení. V Americe je toto místo paranormálními vyšetřovateli považováno za jedno z nejstrašidelnějších. Při vyšetřování byly viděny siluety, slyšeny hlasy, šepot i kroky. Dělníci, kteří měli tuto věznici v devadesátých letech opravit odtamtud utekli a odmítli se vrátit. 

Státní věznice, Philadelphia. (Foto: Shutterstock)

Ostrov Poveglia v Benátkách

Tento překrásný ostrov sloužil nejen jako karanténa pro lidi, které napadl mor, ale také jako blázinec. Tamější doktor měl provádět na pacientech různé experimenty, následně prohlašoval, že byl posedlý duchy a kvůli tomu skočil z nemocniční věže. Hlasy, křik a tmavé stíny jsou dnes viděny a slyšeny po celém ostrově. Místní obyvatelé ostrov navštěvovat nechtějí, aby nebyli prokleti a rybáři odmítají lovit v této oblasti ze strachu, aby nevylovili lidské ostatky.

Poveglia, blázinec, Benátky. (Foto: Shutterstock)

Koktejl - další články

Doporučujeme