Muž dvacet let předstíral, že je odkázaný na invalidní vozík. Stát na dávkách okradl o miliony

7. února 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Tak tohle si devětačtyřicetiletý muž z New Hampshire za rámeček nedá. Americký válečný veterán Christopher Schultz dvacet let předstíral, že je upoutaný na invalidní vozík. Díky tomu si na dávkách přišel v přepočtu na krásných 15,2 milionů korun. Nyní ho za předstírání a okradení státu čeká soud. Informoval o tom New York Post.

O tom, že bude Christopher předstírat, že ochrnul na nohy, se rozhodl v lednu v roce 2003, kdy na Úřadu pro záležitosti veteránů požádal o získání stoprocentní invalidity.

Dávky v podobě příspěvku mu úřad odklepnul a kromě toho získal i značné finanční prostředky na nákup vozíčku a dalších speciálních potřeb pro osoby s omezenou schopností pohybu. Mezi lety 2003 a 2022 si tak podle úředníků přišel na 15,2 milionů korun.

Na to, že muž není ochrnutý na obě nohy, se přišlo náhodou. V nemocnici se sice na vozíčku pohyboval, ale kdekoliv jinde se procházel pěkně po svých. Pracovníci úřadu tak jednou muže načapali, jak při odchodu z kanceláří Úřadu pro veterány se u auta sám zvedl z vozíku na nohy, ten uložil do kufru a na místo řidiče došel v pohodě po svých. V ten moment bylo vymalováno.

Následně ho zaměstnanci úřadu konfrontovali a Christopher přiznal, že má obě nohy zdravé a další dávky pobírat nebude. Následně u prvního zasedání soudu přiznal muž chybu, ale o jeho osudu se rozhodne až v květnu.

Koktejl - další články

Doporučujeme