Nákup Twitteru Elonem Muskem prý představuje hotovou záležitost: Zpráva by měla být oznámena v dalších dnech

25. dubna 2022·Koktejl·ČTK

Nabídka Elona Muska za 43 miliard dolarů na odkup Twitteru je podle médií ve finální fázi. Rozhodnutí by tak prý mohlo být oznámeno už v dalších dnech.

Akcie americké společnosti Twitter před začátkem obchodování na burze vykazují růst přibližně o pět procent v reakci na zprávy, že firma je připravena přijmout nabídku na převzetí, kterou jí předložil šéf automobilky Tesla Elon Musk. Twitter by prý mohl rozhodnutí oznámit nejpozději ve čtvrtek spolu s hospodářskými výsledky.

Musk coby nejbohatší člověk světa začátkem tohoto měsíce oznámil, že chce firmu Twitter koupit. Nabídnul 54,20 USD za akcii, což celý podnik ohodnocuje zhruba na 43 miliard dolarů (977 miliard korun). Představenstvo Twitteru se sešlo v neděli, aby prodiskutovalo, jak Musk hodlá nabídku financovat.

Musk se od 14. dubna, kdy nabídku představil, setkává s akcionáři Twitteru a snaží se získat pro svou nabídku jejich podporu. Podle něho je nutné, aby byl Twitter převeden do soukromého vlastnictví, aby se mohl rozvíjet a stal se skutečnou platformou pro svobodné vyjadřování.

Akcie Twitteru v pátek uzavřely na ceně 48,93 USD. To je zhruba deset procent pod cenou, kterou za provozovatele stejnojmenné sociální sítě nabízí Musk.

Koktejl - další články

Doporučujeme