Německá policie nalezla zločince podle nakousnuté klobásy

13. března 2021·Koktejl·ČTK

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Německá policie tvrdí, že vyřešila devět let starý případ vloupaní podle DNA nalezené na kousku klobásy. Odpovídající vzorky totiž nedávno odebrali jejich francouzští kolegové 30letému muži albánského původu, jehož zatkli za nesouvisející zločin, píše agentura AP.

Policisté vyšetřovali před devíti lety sérii vloupání v západoněmeckém městě Gevelsberg. Zločince se jim chytit nepodařilo, na jednom z míst činu však nalezli nakousnutou klobásu, která patřila oběti vloupání. Odebrali z ní vzorky DNA a vložili je do mezinárodní policejní databáze, která však neukázala žádnou shodu. Německým policistům se případ nepodařilo vyřešit a nakonec jej odložili.

Nový vývoj dlouho zapomenuté kauzy přišel poté, co ve Francii nedávno zadrželi muže podezřelého ze spáchání násilného zločinu. Po vložení jeho vzorků do databáze systém upozornil německé policisty, že jeho DNA odpovídá té, kterou policisté odebrali před devíti lety z klobásy.

Podezřelý je podle AP nyní na svobodě a zdá se, že případnému trestu za vloupání unikne. U zločinu již totiž vypršela promlčecí lhůta, a francouzské úřady tak zřejmě nevyhoví žádosti svých kolegů o vydání podezřelého do Německa.

Co na to Jan Kraus?

Koktejl - další články

Doporučujeme