Chcete zachránit život kočičce? Před nastartováním auta zabouchejte na kapotu. Především v zimě

13. prosince 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Kočky milují teplo a rády se vyvalují na místech, která je hřejí. Proto tak rády lezou během zimy do auta k motoru, který jim takové teplo poskytuje, než po jízdě vychladne. Pokud tedy nechcete mít na svědomí jeden či devět kočičích životů, nejprve zabouchejte na kapotu, než nastartujete. Bude mít tak příležitost utéct a nepotká ji krutý osud. Informuje o tom web Žena In.

Ať už si kočka (či jiné zvíře) vleze přímo k motoru, nebo do nadkolí, může se z úkrytu stát rázem past, kde jí hrozí veliké nebezpečí. Buď ji může kolo přejet nebo se zachytí do rozvodových řemenů po nastartování auta. Městští strážníci a hasiči nejednou za sezonu řeší vyprošťování koček zaklíněných v prostoru motoru aut.

To takhle jednou jel muž z Karlových Varů do Prahy a až v pražských Stodůlkách si všiml, že mu “mňouká auto”. Tehdy vyvázla cestovatelka po vysvobození jen s lehkým zraněním. Ne vždy mají zvířata takové štěstí.

Nebezpečí můžete eliminovat tím, že auto, nadkolí i motor prohlédnete a zkontrolujete, zda se uvnitř neukrývá nějaký návštěvník. Pokud na to nemáte tolik času, postačí zabouchat na kapotu. Kočka se lekne a uteče pryč. A jeden kočičí život bude ušetřen. Už takhle spousta toulavých koček v mrazech umírá, když nemají možnost úkrytu.

Koktejl - další články

Doporučujeme