Océan, Khaleesi, Modrá nebo Červená. Porodní asistentky se svěřily, jaká jsou nejhorší dětská jména

6. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Výběr jména pro vaše miminko patří k tomu nejdůležitějšímu, co musíte udělat než váš brouček přijde na svět. Někteří rodiče zůstávají u tradičních jmen, jiní experimentují, ale někteří volí jména, která jsou mírně řečeno bizarní. Informaci přinesl deník Mirror.

Jméno dítěte by neměl uspěchat žádný rodič. To, co se nám totiž zdá skvělé, nemusí váš potomek časem ocenit. To samé ví i skupina porodních asistentek, které se na sociální síti Reddit svěřily s nejhoršími jmény pro novorozence. „Rodila jsem dvě holčičky jménem Khaleesi. Bylo to v roce 2016, dávno před 8. sérii Hry o trůny. Věřím, že rodiče pak museli mít výčitky, že své dcery tak pojmenovaly,” svěřila se jedna z nich.

Jiná se svěřila, že maminka chtěla dát své dceři jméno O-Shan s tím, že si myslela, že se tak píše Ocean (Oceán). Když se dozvěděla, jak se jméno doopravdy píše, pravopis změnila, ale jméno nakonec nechala. Další příklad je také velmi kuriózní. „Maminka mé spolužačky byla porodní asistentka a zná matku, která svého syna chtěla pojmenovat Collin, ovšem psáno jako Colon (v českém překladu to znamená tlusté střevo, pozn. redakce). Chtěla mu dát jedinečný pravopis. Nakonec si to ale nechala vysvětlit a jméno upravila,” svěřila se další žena. „Nechápu, proč to rodiče dělají. Nudné jméno neuděláte zajímavějším tím, že mu dáte jiný pravopis. Naopak, dítě bude pak zažívat velké nepříjemnosti.

Všichni známe dceru herečky Gwyneth Paltrow, která se jmenuje Apple. A další zdravotní sestra přispěchala s podobně kuriózním jménem. „Bydlela jsem se studentkou zdravotní školy. První dvojčata, která pomáhala rodit se jmenovala Blue (Modrá) a Red (Červená),” svěřila se dívka. A nejen porodní asistentky mají bizardní historky. „Pracuji jako matrikář a viděl jsem jména jako Killer (Zabiják), Syphilis (Syfilis) nebo Sweet Prayer Sunrise (Sladká modlitba svítání),” svěřil se jeden muž.

A jak jsou na tom Češi? Web eMimino přišel s nejvíce šílenými jmény, která mají na svědomí tuzemští rodiče. To jsou Drahomíra, Růžena nebo Dušan. To jsou ale ještě ta normálnější. Pobavila třeba Donatella Verscace, Winnetou nebo Rolex.

Koktejl - další články

Doporučujeme