Pes na palubě letadla? Nově aerolinky dopřejí vašemu mazlíčkovi pohodlí

26. dubna 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Asi každý milovník zvířat, a hlavně majitel psa, chce, aby jeho miláček měl během cesty na dovolenou pohodlí. Na to cílí i společnost Bark Air, která vašeho mazlíčka přepraví v business jet letadle. Společnost o novince informovala na svých webových stránkách.

Společnost rozhodně nechce přepravovat psy v přepravkách, jak je klasicky ve zvyku. Nově se budou moci po kabině pohybovat nebo sedět na sedadle vedle svých páníčků. Kabina bude vybavena uklidňujícími pomocníky, jako jsou feromony, hudba, nahřáté osvěžující ručníky s levandulovou vůní a dalšími věcmi, které vašeho psa pomohou uklidnit,” uvádí Bark Air na svém webu.

Pro případ nouze bude připravený i speciální catering. Zde nebudou chybět různé pamlsky pro psy, ale i třeba vodítko či pytlíky na exkrementy. Během vzletu a přistání bude na palubě psům podáván nápoj podle jejich výběru,” stojí ve zprávě dál.

Motivací k tomuto kroku byly velmi nevhodné podmínky při letecké přepravě zvířat. Proto se společnosti BARK a Talon Air rozhodly spojit síly a představit změnu. Nově tak i pes může být při cestování letadlem na prvním místě. První lety jsou zatím naplánované na konec května, a to z New Yorku do Los Angeles a do Londýna.

Koktejl - další články

Doporučujeme