Po pobytu v metru teď papoušek odříkává místní hlášení. Napodobuje i zvuk vlaku

21. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Deník Daily Mail zveřejnil rozkošný příběh papouška, který si udělal malý výlet do hlavního města a od té doby napodobuje zvuk přijíždějícího vlaku i hlášení v metru. Jeho majitelé si tak i 32 kilometrů daleko od Londýna mohou připadat, jako přímo v centru britského dění.

To, že je Londýn nejnavštěvovanější turistickou destinací Velké Británie, ví všichni. Nejspíš to zaslechl i šedý papoušek jménem Gray, který žije s rodinou bydlící 32 kilometrů od Londýna ve vesnici Tadworth. Ten se totiž rozhodl, že se chce do hlavního města také podívat.

A tak jednoho krásného dne využil otevřeného okna a vyletěl z domu ven na zahradu. Jeho majitelé se ho snažili přivolat zpátky a jistě dlouho dopředu plánovaný výlet překazit. “Umístili jsme do zahrady jeho klec, abychom ho nalákali a volali na něj celou noc,” svěřila se Boyceová Daily Mailu.

Na druhý den létal několik hodin nad naším domem a opakoval jméno mého syna: ‘Callum, Callum!’, což bylo celkem vtipné. V ten okamžik jsme byli klidní, protože poznával své okolí,” dodala. Jenže Gray se svého plánu nechtěl jen tak vzdát. Poté, co ho vyděsil jiný pták, nabral dráhu a zaletěl si obdivovat Londýnská metra.

Strážníci jej našli na stanici Waterloo na rameně bezdomovce a odvezli ho na policejní stanici, odkud si jej následně Boyceová s rodinou vyzvedla a odvezla zpět domů. Syn Callum totiž spatřil fotku Greye na sociálních sítích britské dopravní policie.

Podle slov Boyceové nyní napodobuje typické zvuky, které v metru předcházejí každému hlášení, neustále opakuje frázi ‘držte se vlevo’ a občas rovněž imituje drnčící zvuk vlakové soupravy. Vedle lehce potrhaného peří je však po dobrodružném výletu zcela v pořádku.

Tato událost připomněla incident z roku 2018, kdy jeden papoušek vyletěl na střechu domu, kde bydlel a celé tři dny nesletěl zpátky dolů. Majitelé zavolali hasiče, protože se domnívali, že je papoušek zraněný, a proto se tři dny ze střechy nehne. Když za ním jeden z hasičů vylezl po žebříku, aby mu pomohl dolů, vulgární papoušek ho bez okolků poslal do oněch míst a od hasiče v klidu odletěl na střechu sousedního domu.

S domácími mazlíčky je zkrátka sranda.

Koktejl - další články

Doporučujeme