Pro ženu postavili pohřební hranici. Během rituálu ji nářek příbuzných probral

19. května 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velké nedorozumění se odehrálo v indickém městě Baramati. Šestasedmdesátiletá Shankutala Gaikwadová onemocněla covidem-19. V nemocnici ji kvůli plné kapacitě odmítli přijmout a žena před ní upadla do bezvědomí. Příbuzní si mysleli, že umřela, a tak začali chystat smuteční obřad. Že jde o omyl, si rodina uvědomila těsně před zapálením pohřební hranice, kdy se zesnulá probudila. Informoval o tom server Metro.

Kvůli přeplněné nemocnici v indickém městě Baramati musela žena nakažená covidem-19 čekat na sanitku, která ji převeze jinam. Během čekání upadla do bezvědomí a jelikož se nehýbala, tak si rodina myslela, že zemřela. Na sanitku nakonec nečekali, naložili ji zpět do auta a odvezli domů.

Následně se vrhli do příprav pohřebního rituálu a kremace. Shankutalu uložili na máry a příbuzní ji začali oplakávat. Avšak nesmutnili dlouho. Nářek ji totiž probudil. Podle svědků otevřela oči a začala křičet.

Rodina okamžitě zareagovala a vyděšenou ženu naložila do auta a odvezla zpátky do nemocnice. Tam se mezitím uvolnilo místo, a tak se Shankutala mohla začít léčit. Bohužel podle zahraničních médií její aktuální zdravotní stav není znám.

Není to v Indii poprvé, co nebožtík “oživl”. Často totiž ve venkovských oblastech s nedostatečnou péčí dochází k nepřesnému vyšetření při konstatování úmrtí.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme